U LEŠNICI KOD LOZNICE: Ulovljen vepar kapitalac od 282 kilograma
Foto: Lična arhiva

Reč je o primerku koji ima kljove dugačke 25 centimetara što je rekord

U LEŠNICI KOD LOZNICE: Ulovljen vepar kapitalac od 282 kilograma

Srbija -

LOZNICA - Vepra kapitalca, teškog nešto više od 282 kilograma, ustrelio je Boro Kikanović, članlešničkog Lovačkog udruženja ‘‘Vidojevica’‘ koji je na čeki bio sa Stefanom Vučićevićem. On kaže da je vepra teško uloviti jer je to najlukavija životinja sa kojom se treba baš nadmudrivati, a osim veštine potrebno je da posluži i lovačka sreća.

Kikanović je, kaže, dva meseca pokušavao da ulovi ovog vepra i tek sad mu se osmehnula sreća. Reč je o primerku koji ima kljove dugačke 25 centimetara što je rekord, zlatna medalja, a on ne zna da je skoro neko, ne samo u lozničkom kraju, već i mnogo šire imao ovakav ulov.

vepar, Loznica
foto: Lična arhiva

U Srbiji je prema njegovim rečima pretprošle godine ulovljen jedan od 450 kilograma, što je baš retko, a i ‘‘njegov’‘ se možda, može naći među sto hiljada jer je dosta redak kod nas svaki teži od 150 kilograma.

Stariji kažu da ima lovaca koji ni za tri decenije lova nisu uspeli da ostvare ovakav ulov, a kod Kikanovića izgleda da nije baš po sredi samo sreća. On je, priča, isto u septembru pre dve godine, na istom delu lešničkog lovišta, ulovio još jednog sličnog vepra.

vepar, Loznica
foto: Lična arhiva

Tog kapitalca nije izmerio, ali je, verovatno, bio slične kilaže kao ovaj poslednji ulov.

Sada je vepar izmeren, a vaga ‘‘kaže’‘ da ima tačno 282,5 kilograma.

Kurir.rs/T.I./Foto: Lična arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track