Novi ruski voz vozi od Niša do Dimitrovgrada

Novi ruski voz vozi od Niša do Dimitrovgrada

Srbija -
Nova ruska dizel-motorna garnitura će u 7.25 časova krenuti iz Niša za Dimitrovgrad, čime će posle punih šest godina biti ponovo uspostavljen lokalni putnički železnički saobraćaj na ovoj relaciji

BEOGRAD - Železnice Srbije će od danas uvesti u redovan putnički saobraćaj još jednu novu dizel-motornu garnituru ruske proizvodnje.

Nova ruska dizel-motorna garnitura će u 7.25 časova krenuti iz Niša za Dimitrovgrad, čime će posle punih šest godina biti ponovo uspostavljen lokalni putnički železnički saobraćaj na ovoj relaciji.Novi voz srpskih železnica potom će svakodnevno saobraćati iz Niša za Belu Palanku u 3.22, a iz Niša za

Dimitrovgrad u 7.25 sati i u 15.20. Nova garnitura će za Niš polaziti svakodnevno iz Bele Palanke u 5.15 sati, a iz Dimitrovgrada u 11.20 i u 19.20 sati.

Ovo je peta garnitura novih dizel-motornih vozova serije 711 ruskog proizvođača "Metrovagonmaša", koja je uključena u redovan saobraćaj na železnicama Srbije.

Do sada su u redovan saobraćaj uključene dve garniture na relaciji Beograd Dunav stanica-Pančevo-Vršac-Beograd Dunav stanica, a po jedna između Kraljeva i Lapova, odnosno Kraljeva i Požege.

Od ukupno kupljenih 12 novih vozova, do sada ih je i pre roka iz Rusije u Srbiju stiglo 11, a očekuje se da uskoro u zemlju stigne i poslednja od ugovorenih kompozicija.

Reč je o 12 novih dizel-motornih garnitura ruskog proizvođača "Metrovagonmaša", koje su srpske železnice kupile zahvaljujući kreditu međunarodne železničke banke "Eurofime" od 43 miliona švajcarskih franaka.Novi dizel-motorni vozovi omogućiće znatno efikasniji, kvalitetniji i udobniji putnički železnički saobraćaj nego do sada.

Ovi vozovi namenjeni su prevozu putnika u lokalnom i regionalnom saobraćaju na neelektrificiranim prugama.Voz je dvodelan i ima 120 mesta za sedenje i 126 mesta za stajanje.Kompozicija je opremljena najsavremenijom opremom, a glavne komponente proizveli su najpoznatiji evropski proizvođači, po svim domaćim i međunarodnim standardima.

Voz može da se kreće brzinom od 120 kilometara na čas.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track