SEDMA PO REDU ŽUPSKA VINSKA TRKA: Danas se u Aleksandrovcu održava velika sportska manifestacija
Foto: Privatna Arhiva

SEDMA PO REDU ŽUPSKA VINSKA TRKA: Danas se u Aleksandrovcu održava velika sportska manifestacija

Srbija -

Na platou ispred Muzeja vinarstva i vinogradarstva u Aleksandrovcu, danas će startovati, sedma po redu, Župska vinska trka - najstarija vinska trka u Srbiji koja se kontinuirano održava svake godine.

Organizator čekuje učešće oko 250 trkača iz 15 različitih država širom sveta, uključujući Nemačku, Rusiju, Indiju, Jermeniju, Poljsku, Tursku, Ukrajinu, Rumuniju i ostale zemlje iz regiona. „Start trke je predviđen za 11 časova.

Učesnici mogu izabrati između dve potpuno nove staze, kojima se nije trčalo prethodnih godina. Dužine novih staza su 14 km i 23 km. Ova trka je specifična po tome što trkači imaju privilegiju da prođu kroz živopisno župsko vinogorje i duž staze da se okrepe župskim vinom na nekoliko lokacija.

1 / 5 Foto: Privatna Arhiva

Na finišu, za sve učesnike i posetioce, organizuje se mini sajam vina i domaćih proizvoda. Ovde će svi moći da uživaju u najboljim župskim vinima, ali i u autentičnom asortimanu domaćih ajvara, sokova, džemova i meda. Radujemo se ovom prazniku koji uspešno spaja vino i hedonizam već sedmu godinu zaredom“, kaže Branko Radenković, direktor trke.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track