UŽICE SLAVI SVOJ DAN, OBELEŽAVANJE DANA GRADA: "Prilika da se setimo svih onih koji su zaslužni za njegovo postojanje" (FOTO)
Foto: Z.G.

UŽICE SLAVI SVOJ DAN, OBELEŽAVANJE DANA GRADA: "Prilika da se setimo svih onih koji su zaslužni za njegovo postojanje" (FOTO)

Srbija -

Užice nizom manifestacija obeležava svoj Dan grada, 9.oktobar. Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević je tim povodom rekla da je ovo prilika da se setimo svih onih koji su zaslužni za njegovo postojanje.

- Od Sklavka i Mile koji se pominju u Dubrovačkim spisima iz 1329. godine, preko heroja koji su životima platili slobodu Užičke republike, do svih velikih Užičana, koji su ime grada proneli širom Evope i sveta. Imamo dužnost i obavezu da ih se sećamo i da na njihove velike podvige i rezultate uvek podsećamo, jer njima dugujemo grad koji imamo danas – rekla je gradonačelnica i dodala da svi Užičani koji danas žive u Užicu “daju vetar u leđa da čine da bude lepše, zdravije i razvijenije”.

Užice, Dan grada, maskenbal
foto: Z.G.

Obilaznica, rekonstrukcija Zdravstvenog centra, izgradnja novih i rekonstrukcija postojećih puteva i ulica, izgradnja dečijih igrališta i sportskih terena, uređenje odmorišta, parkova i pešačkih staza, samo su neki od ciljeva koje je gradsko rukovodstvo postavilo ispred sebe i od kojih, kako je rekla, neće odustati, usput rešavajući i sve ostale probleme sa kojima se Užičani suočavaju.

Proslava Dana grada počela je pre nekoliko dana nizom kulturnih i sportskih manifestacija, a danas su mališani iz dečijih vrtića maskenbalom uveličali i ulepšali ovu svečanost.

Takođe, sve bebe rođene na današnji dan dobiće po zlatnik. Večeras će se održati svečana sednica na kojoj će biti uručene plakate Grada Užica zaslužnim Užičanima.

Kurir.rs/Z.G.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track