VASPITAČICA, PESNIKINJA I KOMPOZITORKA: Olivera Cvetić iz Trstenika niže uspehe na muzičkim festivalima
Foto: Kurir/Ž.M.

VASPITAČICA, PESNIKINJA I KOMPOZITORKA: Olivera Cvetić iz Trstenika niže uspehe na muzičkim festivalima

Srbija -

Vaspitačica u Predškolskoj ustanovi „Biseri“ iz Trstenika Olivera Cvetić je uspešna je pesnikinja i kompozitorka.

Od 2005. godine u kontinuitetu ostvaruje značajne uspehe na muzičkim festivalima i drugim kulturnim manifestacija u Srbiji i na Balkanu. Niz uspeha nastavila je i u ovoj godini.

- U Novom Travniku (BiH) na Međunarodnom festivalu muzike za decu „Dok teče Lašva“ moju kompoziciju „Sanjarenje“, prema tekstu Magde Đorđević i sa aranžmanom Nikole Pejovića, pevala je talentovana Mina Bačarević iz Knića i ujedno predstavljala Srbiju. Osvojila je treću nagradu stručnog žirija. Takođe sa pesmom „Majka“ od istih autora u Makedoniji na SI DO festivalu osvojila je Grand prix najvišu nagradu, kaže Olivera Cvetić.

Olivera Cvetić
foto: Kurir/Ž.M.

Oliverine pesme pevaju i deca iz Crne Gore, Bugarske, Makedonije, BiH, Slovenije... Ona je i zamenik direktora Međunarodnog festivala za decu "Ljubav je naša planeta" u Užicu, koji je nedavno održan. Njene autorske kompozicije izveli su Lazar Cvetković, Ivona Igrutinović i Nikola Maksić iz Trstenika, zatim Mina Bačarević iz Knića i Erma Hubanić iz Goražda (BiH) i pozdavljene su ovacijama.

- Na festivalu u Užicu učestvovala su deca iz Severne Makedonije, Bugarske, BiH, Hrvatske, Ukrajine i Srbije, Sa mojim kompozicijama nastupili su Lazar Cvetković (nagrada dečjeg žirija) iz Trstenika, Ivona Igrutinović (2. nagrada stručnog žirija u starijoj kategoriji) iz Trstenika, Dečji hor „Kućerak mašte“ iz Beograda (2. nagrada) i Dečiji crkveni hor „Đurđevak“ iz Užica (1. nagrada). Dvoje dece, takođe, sa mojim kompozicijama oduševili su publiku u revijalnom delu – Mina Bačarević iz Knića prošlogodišnja dobitnica GRAND PRIX i Nikola Maksić iz Trstenika, dečak koji je pet puta učestvovao na ovom festivalu i osvojio 5 puta prvu nagradu, ističe Olivera Cvetić, najnagrađivanija autorka muzike za decu iz Rasinskog okruga.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track