NACRT STRATEGIJE RAZVOJA URBANOG PODRUČJA: U Gradskoj upravi Kruševca održana Javna tribina
Foto: Ž. M.

NACRT STRATEGIJE RAZVOJA URBANOG PODRUČJA: U Gradskoj upravi Kruševca održana Javna tribina

Srbija -

U Gradskoj upravi Kruševca održana je Javna tribina na nacrt Strategije razvoja urbanog područja grada Kruševca.

Ispred Programa Evropske unije za lokalni razvoj EU PRO PLUS prisustvovali su Viktor Veljović, Predrag Cvetković i Aleksandar Đukić, a uvodnu reč dala je načelnica Gradske uprave Vesna Anđelić.

- Prošle godine potpisan Memorandum o razumevanju između Kancelarije UN za projektne usluge (UNOPS) i Grada Kruševca, kojim se definiše tehnička podrška Programa EU za lokalni razvoj EU PRO PLUS u izradi i sprovođenju Strategije razvoja urbanog područja grada Kruševca.

Nakon toga, Gradsko veće je imenovalo Savet, kao i Radnu grupu za izradu ovog strateškog dokumenta, koji su izradili analizu stanja, SWOT analizu, ciljeve i mere, kazala je čelnica Gradske uprave.

1 / 5 Foto: Ž. M.

Radna grupa je uz konsultantsku podršku izradila Nacrt.

- Cilj izrade Strategije je da doprinese održivom razvoju teritorije zasnovanom na unapređenju socijalnih, ekonomskih, ekoloških, klimatskih, kulturnih i prostornih aspekata razvoja. Strategija postavlja prioritete održivog urbanog razvoja, doprinosi maksimiziranju vrednosti finansiranja i razvijanju veza unutar i izvan okruženja, istakla je gospođa Anđelić.

Nacrt Strategije utvrdio je Savet za razvoj urbanog područja grada prošlog meseca, nakon čega je upućen na Javnu raspravu koja traje do 2. novembra. Na Javnoj tribini, ovaj dokument je bliže predstavljen javnosti kako bi se svi aktivno uključili u davanje predloga, sugestija i primedbi. Po završetku Javne rasprave, dokument se upućuje na usvajanje.

Kurir.rs/Ž. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track