PRITVORSKE JEDINICE KAO "HOTEL": Loznička policija rešila dugogodišnji problem
Foto: T.I.

PRITVORSKE JEDINICE KAO "HOTEL": Loznička policija rešila dugogodišnji problem

Srbija -

Osobe osumnjičene da su učinile krivična dela i prekršaje, kojima je određena mera zadržavanje do 48 sati, od nedavno u zgradi lozničke Saobraćajne policijske ispostave (SPI) čekaju dve nove prostorije.

Ove pritvorske jedinice su, trokrevetna i dvokrevetna, prema rečima Sandre Mitrović, zamenika komandira SPI, urađene po najnovijim evropskim standardima i opremljene tako da ispunjavaju sve zakonom propisane uslove.

Loznica, pritvorska jedinica
foto: T.I.

- Dobili smo u septembru prostorije za zadržavanje na koje se dugo čekalo, a Grad Loznica je u saradnji sa MUP finansirao njihovo uređenje. To je u mnogome olakšale rad policijskih službenika koji su do tada zadržana lica prevozili u Policijsku upravu Šabac i policijsku ispostavu Bogatić pošto su nam te prostorije za zadržavanje bile najbliže. Sada ovde zadržavamo osobe koje su učinile neko krivično delo ili prekršaj i na teritorijama susednih stanica Mali Zvornik i Krupanj, a dešava se da budu dovedena takva lica i iz Ljubovije, koja ima svoju prostoriju, u slučaju da nema mesta tamo. U ovim prostorijama zadržavaju se i vozači koje policija zatekne da voze pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci i time ugrožavaju bezbednost u saobraćaju – objašnjava ona.

1 / 5 Foto: T.I.

Nove pritvorske jedinice, osim ležajeva, imaju mokri čvor, interfon da se pritvoreni mogu obratiti dežurnom policajcu, obe su pod stalnim video-nadzorom, a pritvorenicima je obezbeđena hrana.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track