VETAR NAPRAVIO HAOS! Snažni nalet oluje POLOMIO RAMPU na pruzi, mašinovođe dobile HITNO UPOZORENJE (FOTO)
Foto: T. Ilić

VETAR NAPRAVIO HAOS! Snažni nalet oluje POLOMIO RAMPU na pruzi, mašinovođe dobile HITNO UPOZORENJE (FOTO)

Srbija -

U naletu današnjih, povremeno veoma snažnih udara vetra, ‘’nastradala’’ je rampa na pružnom prelazu u lozničkom naselju Gradilište, kod nove Toplane, gde se magistralni put Loznica –Banja Koviljača ukršta sa šinama.

Polomljena je jedna ‘’motka’’, ona koja prva dočekuje vozače iz pravca Loznice, a nadležni kažu da će sutra problem biti otklonjen i pružni prelaz stavljen u normalnu funkciju.

rampa Loznica
foto: T. Ilić

U ovakvim slučajevima o neispravnosti pružnog prelaza odmah se obaveštavaju mašinovođe pa za teretne i putničke vozove koji prolaze ovom prugom privremeno važi poseban režim saobraćaja.

Mašinovođe dobijaju nalog da obavezno stanu i nastave dalje tek kada se uvere da je to bezbedno, odnosno da na putu nema drumskih vozila.

Inače, rampe na ovom pružnom prelazu do sada su stradale više puta i to tako što ih zakači neko, uglavnom, veće vozilo i jednostavno odvali.

Vetar je danas ‘’divljao’’ na mahove, a u jednom od udara stradalo je i jedno stablo u Bulevaru Dositeja Obradovića, ali nije pričinilo štetu na okolnim objektima ni vozilima.

Kurir.rs/T. I.

Bonus video:

00:10

Zlatibor, hotel Palisad, vetar diže lim na krovu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track