PRAVILI GA BUDALOM, A SAD IM PROSUO DOKAZ: Švedski gastarbajter nepropisno parkirao Novom Sadu, a kad se vratio kući ŠOK!
Foto: Filip Plavčić, Printscreen/Facebook

PRAVILI GA BUDALOM, A SAD IM PROSUO DOKAZ: Švedski gastarbajter nepropisno parkirao Novom Sadu, a kad se vratio kući ŠOK!

Srbija -

Veliko pitanje za sve koji sa stranim tablicama dolaze u Srbiju. Da li mogu da prave saobraćajne prekršaje, ili da prave kazne pri parkiranju, a da pritom proću nekažnjeno.

Pitanja je mnogo. Da li postioji saradnja među policijama, da li policije evropskih zemalja daju podatke o vlasniku i njegovoj adresi i da li uopšte postoji mogućnost da naši organi reaguju na pogrešno parkiranje.

Parking servis Novi Sad, izgleda ne prašta. O tome je na FB grupi "Srbi u Švedskoj" imao šta da poruči naš gastarbajter. On je, na švedskom jeziku, dobio kaznu iz Novog Sada da plati 579 švedskih kruna, onodno oko 50 evra.

Čovek se o tome oglasio u grupi.

"Skoro je bila prepirka oko parkiranja u Srbiji, pa su me neki napravili budalom da ne može kazna da dođe u Švedsku evo sad dokaza - napisao je "kažnjeni" i objavio fotografiju dopisa iz Novog Sada i uputstva za plaćenje.

Kazna koja je stigla u Švedsku
Kazna koja je stigla u Švedsku foto: Printscreen/Facebook

Usledili su komentari:

"Ako ne platiš ne idi sa istim autom dole", glasi jedan komentar.

"Mi smo 2014.god dobili kaznu iz Beograda. Nikada nije plaćena i nikada nikakvih problema nismo imali", odgovorio je drugi vozač.

"Zašto da ne plati? Jel se parkirao pogrešno? Da li plaćate u Švedskoj ako vam stigne kazna?, pita se jedan.

Na vlasniku ostaje da plati, ili da se znoji na ulasku u Srbiju.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:10

Divlji parking na Dorćolu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track