OTIŠAO U INOSTRANSTVO DA RADI, SMESTILI MU MIGRANTE U KUĆU: Policija pronašla 16 osoba u pomoćnom objektu kod Preševa
Foto: T. S.

OTIŠAO U INOSTRANSTVO DA RADI, SMESTILI MU MIGRANTE U KUĆU: Policija pronašla 16 osoba u pomoćnom objektu kod Preševa

Srbija -

Policija u Preševu u porodičnoj kući u selu Miratovac, opština Preševo, čiji je vlasnik na privremenom radu u Belgiji, pronašli su 16 migranata, od kojih su dvoje maloletna lica i jedna osoba ženskog pola, potvrđeno je Kuriru u Višem javnom tužilaštvu u Vranju.

Prema navodima tužilaštva, na osnovu prikupljenih podataka, migrante je NN lice dovelo do granice Republike Severne Makedonije sa Republikom Srbijom, odakle ih je preuzelo drugo NN lice, koje ih je dovezlo i smestilo u pomoćni objekat navedene kuće.

Protiv NN lica biće podneta krivična prijava zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Javni tužilac VJT u Vranju saslušaće migrante, a policija će raditi na otkrivanju izvršioca.

"Dana 11.11.2023. godine, policijski službenici PS Preševo, u porodičnoj kući u selu Miratovac, opština Preševo, čiji je vlasnik na privremenom radu u Belgiji, pronašli su 16 migranata, od kojih su dvoje maloletna lica i jedna osoba ženskog pola.

Na osnovu prikupljenih podataka, iste je NN lice dovelo do granice Republike Severne Makedonije sa Republikom Srbijom, odakle ih je preuzelo drugo NN lice, koje ih je dovezlo i smestilo u pomoćni objekat navedene kuće.

Protiv NN lica biće podneta krivična prijava zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo Nedozvoljeni prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi iz čl. 350. st. 3. u vezi st. 2. Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Javni tužilac VJT u Vranju saslušaće migrante, a policija će raditi na otkrivanju izvršioca", stoji u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

(Kurir.rs/T. S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track