ČAČANSKI OSNOVCI NAUČILI MNOGO O VAŽNOSTI RECIKLAŽE ELEKTRONSKOG OTPADA: Veoma zainteresovani za zelenu budućnost naše Srbije!
Foto: Presserbia

edukacija

ČAČANSKI OSNOVCI NAUČILI MNOGO O VAŽNOSTI RECIKLAŽE ELEKTRONSKOG OTPADA: Veoma zainteresovani za zelenu budućnost naše Srbije!

Srbija -

U organizaciji Udruženja "Zelena budućnost naše Srbije", u prostorijama Osnovne škole Branislav Petrović u Čačku održano je predavanje na temu podizanja svesti o važnosti pravilnog odlaganja i recikliranja elektronskog otpada.

Učenici pažljivo slušali i postavljali pitanja
Učenici pažljivo slušali i postavljali pitanjafoto: Presserbia

Više od 60 učenika petog i šestog razreda izrazilo je interesovanje da sazna koji su to najbolji načini za bezbednu reciklažu nagomilanog elektronskog otpada, ali i kako da pruže lični doprinos u stvaranju ekološki zdravog okruženja za sebe, ali i buduće naraštaje.

Prisutnima su se obratili predstavnici Udruženja Milan Todosijević, Đordje Todosijević i profesor Vladan Šipetić

Udruženje "Zelena budućnost naše Srbije" posvećeno je stvaranju zdravije planete.

- Naša misija je da promovišemo održivost i podignemo svest o važnosti očuvanja prirode. Svaki projekat o zaštiti životne sredine, korak je ka boljoj životnoj sredini, a uključivanje zajednice u naše aktivnosti ključno je za stvaranje zelenije budućnosti - rekao je Đorđe Todosijević posle predavanja:

Đorđe i Milan Todosijević
Đorđe i Milan Todosijevićfoto: Presserbia

- Naša prezentacija bila je usmerena na podizanje svesti o važnosti pravilnog odlaganja i recikliranja elektronskog otpada. Govorili smo o problemima koje neodgovorno odlaganje elektronskog otpada može izazvati za okolinu i zdravlje, i predstavili samo praktične načine na koje škole i učenici mogu doprineti rešavanju ovog problema.

Moja lična motivacija za ovu temu, dodao je, proizlazi iz duboke zabrinutosti za okolinu i želje da mlade ljude edukujem o važnosti očuvanja našeg planeta.

- Verujem da školsko obrazovanje ima ključnu ulogu u oblikovanju budućih navika i stavova naših učenika. Na kraju, verujem da je svaki korak, ma koliko bio mali, ka boljoj praksi recikliranja elektronskog otpada, korak u pravom smeru. Kroz obrazovanje i akciju, možemo napraviti značajnu promenu i osigurati bolju budućnost za naš planetu.

profesor Vladan Šipetić
profesor Vladan Šipetićfoto: Presserbia

Tokom prezentacije, bilo je inspirativno videti zainteresovanost i entuzijazam učenika. Postavljali su pametna pitanja i izrazili su interesovanje za učešće u projektima recikliranja u svojim zajednicama.

Mnoge kompanije nude programe povrata starih elektronskih uređaja kada kupci kupuju nove. Ovi programi osiguravaju da se stari uređaji pravilno recikliraju ili ponovo upotrebljavaju.

Pohvalni primeri kompanija u Čacku koje se bave sakupljanjen i transportom elektronskog otpada su Tip Reciklaža i Orto Point.

Kurir/Presserbia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track