ZIMA VEĆ STIGLA U SRBIJU! Hladni talas doneo sneg vejavicu, zabelela se Crna trava, Vlasotince...
Foto: Printscreen Instagram 192.rs

poranila

ZIMA VEĆ STIGLA U SRBIJU! Hladni talas doneo sneg vejavicu, zabelela se Crna trava, Vlasotince...

Srbija -

Hladni talas stigao je u Srbiju, baš kako su i najavili meteorolozi i pre nego što je i zvanično stigla zima zabelo se u Srbiji, već polovinom novembra, Sada nam je stigao sneg, i to ne samo na planine.

- U opštini Vlasotince, na jugoistoku Srbije, ima oko 15 cm snega. Pred svitanje je slabog snega bilo i u nizijama centralne Srbije, a iznad 400 m se zadržavao (na primer na Avali i Kosmaju) - piše na Instagramu, na nalogu.

Sledeće nedelje očekuje se znatno veći sneg (50-80 cm) koji može pasti u brdskim i planinskim područjima.Zabeleo se i Crni vrh. Sneg pada i u opštini Crna Trava na jugoistoku Srbije.

- Obilan sneg na minusu sa pojačanim severnim vetrom. Ovaj region će dobiti 30-40 cm od ovog zimskog talasa, a novi će biti već za manje od nedelju dana. Hladni prodori i obilne padavine u Srbiji do kraja novembra! - poručuje se uz snimak videa.

Najviše snega palo je na Zlataru, Goliji, Kopaoniku, na Staroj i Suvoj Planini, na planinama južne i jugoistočne Srbije, naročiot na području Vlasibe, ali i na planinama istočne Srbije, naročito u oblasti Homolja, Beljanice, Crnog vrha, Rtnja, Ozrena i drugih planina.

Kurir.rs/Informer

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja