MEĆAVA NAPRAVILA HAOS ŠIROM SRBIJE: Bez struje više stotina ljudi, sneg napadao pola metra, SABLASNI PRIZORI na putevima (VIDEO)
Foto: Printscreen/Instagram 192_rs

MEĆAVA NAPRAVILA HAOS ŠIROM SRBIJE: Bez struje više stotina ljudi, sneg napadao pola metra, SABLASNI PRIZORI na putevima (VIDEO)

Srbija -

Struja je došla u subotu uveče na Goču, i podnožju ka Kraljevu na prostoru na kojem je gravitiralo oko 500 domaćinstva.

Na Goču boravi oko 280 dece koja su ostala bez struje, a kako kažu iz Dečjeg odmarališta Goč, nije bilo nikakvih problema, jer su u trenutku nestanka struje bili uključeni agregati. Pa su deca imala i struju i grejanje.

Na Goču ima pola metra snega

Selo Rudno, koje se nalazi na obroncima planine Golije, od jutros ponovo nema struju. Jednu fazu imaju samo domaćinstva u centru sela. Na planini je mećava, a visina snega oko 50 centimetara.

Kraljevački putari pokušavaju da probiju put do najudaljenijeg sela Bzovika koje je tokom noći zavejao sneg.

U Sjenici je sneg padao tokom noći, a meteorolozi najavljuju nove padavine posle 10 sati. Putari su pripravni i oni su radili prethodne i ove noći na raščišćavanju snega, na putevima, ali još uvek deonica od Novog Pazara prema Sjenici u Dugoj Poljani je veoma kritična.

Mnoga domaćinstva bez struje

Mnoga domaćinstva u Sjenici su ostala bez struje, ekipe elektrodistribucije su bile angažovane i pokušale da reše problem što je moguće brže. Sneg koji na Kopaoniku pada duže od 30 sati dostigao je visinu od 40 centimetara.

Temperatura je desetak stepeni ispod nule i duva jak severozapadni vetar. Na nekoliko dalekovoda u bruskoj i aleksandrovačkoj opštini napravio je probleme u napajanju, zbog čega je bez struje još uvek 300 korisnika u Brzeću, Batotu i delu Mitrovog Polja u Župi. Na terenu su tri ekipe Elektrodistribucije.

Do vrha Kopaonika prohodno je i iz pravca Jošaničke Banje i iz pravca Brus, uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja