CRNA JE UKRALA PAŽNJU I LJUBAV OKO 400 MILANOVAČKIH GIMNAZIJALACA: Dobila, ne samo kućicu, već i Gimnaziju sa dvorištem
Foto: GMinfo.rs

CRNA JE UKRALA PAŽNJU I LJUBAV OKO 400 MILANOVAČKIH GIMNAZIJALACA: Dobila, ne samo kućicu, već i Gimnaziju sa dvorištem

Srbija -

Kada su zaposleni u milanovačkoj Gimnaziji ugledali u svom školskom dvorištu crnu labradorku bez dvoumljenja su rešili da joj pruže ljubav i dom. I tako je Crna dobila bezgraničnu ljubav 400 đaka i ne samo kućicu – već i školu sa dvorištem.

- Jedna mala Crna, kako smo je nazvali, izgleda da je labradorka kako kaže veterinar, iznenada se pojavila i ušetala u naš život a mi rešili da joj pomognemo. Kažu sličan se sličnom raduje, pa tako mi veliki obožavaoci pasa pokušavamo da pomognemo tim krznenim napaćenim i ostavljenim dušama. Posebno sada, kada je ovo hladno vreme napolju, da ih koliko možemo zbrinemo. U ovom trenutku reč je, čini mi se, o privremenom udomljavanju, ali ukoliko nikog ne nađemo ona će ostati školski pas – kaže Biljana Nišavić, direktorka Gimnazije „Takovski ustanak“ i dodaje – Inače, ja lično imam pet pasa, od toga sam tri udomila.

Crna, pas
foto: GMinfo.rs

Direktorka kaže da je Crna sterilisana zahvaljujući Emiliji Vujanović, a zahvaljujući Biljani Ilić sada je privremeno zbrinuta u milanovačkoj gimnaziji.

– Mi smo pet friendly škola zato što sam ja veliki obožavalac životnja, a drugo zato što ovde već imamo neke kuce koje nam dolaze sa svojim gazdama u školu pa su to naši počasni „đaci“. Tako imamo jednu Lili koja dolazi sa jednim Kostom, a sada imamo i jednu Crnu, koja će verovatno ostati sa nama ukoliko joj se ne nađe dom.

Crna, pas
foto: GMinfo.rs

Ona je uputila apel ljudima dobre volje koji misle da bi ovakav pas bio baš pravi pas za njih da se jave Gimnaziji „Takovski ustanak“.

- Mi je nećemo dati nikako drugačije nego uz ugovor o odgovornom udomljavanju. Ona je razigrana, ima oko godinu dana, zdrava je i sterilisana i sada ćemo i da je vakcinišemo. A pokrenućemo i jedan fond u školi koji će se zvati „Fond za Crnu“. Tako da, eto, mi se trudimo da pomognemo koliko možemo. Uputila bih apel ljudima – napravite kućice, pustite ih u svoju zgradu, stavite im nešto toplo, u neki natkriveni ćošak, kako bi im ove hladne dane učinili malo lakšim - poručila je naša sagovornica.

Crna, pas
foto: GMinfo.rs

Crna je ukrala pažnju i ljubav oko 400 milanovačkih gimnazijalaca.

- Crna ide i na časove, uđe sa đacima u učionicu. Neki profesori je puste na čas i ona sedi ispod table. Neki je ne puste, jer se plaše pasa ali i to je sve u redu. Mi je puštamo u školu i neka je tu, koliko ona voli da bude. Već je nekoj deci „otela“ doručak, sa drugima se sprijateljila, malo nam je raskopala cveće ali, eto, prihvatili smo je ne kao kućnog, već kao školskog ljubimca.

Zove se Crna za sada i to joj je radni naziv dok ne bude udomljena, kaže Nišavić.

- Naš domar joj je napravio privremenu kućicu, ali se nadamo da će neko, kada čuje ovaj naš poziv u pomoć, da nam donira za nju pravu kućicu, jer mi nemamo svojih sredstava. Ovom prilikom se zahvaljujem tetkicama koje imaju strpljenja i razumevanja, a deci najviše – kazala je na kraju razgovora za naš portal Biljana Nišavić, direktorka Gimnazije „Takovski ustanak“.

Kurir.rs / gminfo.rs

Bonus video:

03:21

Mural vernom prijatelju i drugu iz kraja - psu Bagiju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track