DECA U PRIHVATILIŠTU: Ko su korisnici prihvatnog centra?
Foto: Printscreen/Facebook

DECA U PRIHVATILIŠTU: Ko su korisnici prihvatnog centra?

Srbija -

Svako dete zaslužuje bezbrižno odrastanje, zaslužuje da ima topli dom i da ga okružuje ljubav i pažnja roditelja i porodice.

Ipak, ovim blagodatima života ne mogu da se pohvale svi.

U raznim životnim okolnostima različite su i dečije sudbine. Međutim, postoje ustanove koje i u tim slučajevima vode brigu o deci i njihovim potrebama. U pitanju su prihvatilišta za decu.

Novosadsko prihvatilište "Sigurna dečija kuća" postoji sa ciljem zbrinjavanja dece i mladih koji su ugroženi porodičnim i životnim prilikama. Njihov boravak je ograničen i privremen, do razrešenja krizne situacije ili pronalaska trajnijeg oblika zaštite za dete.

Korisnici usluga prihvatilišta su napuštena, zanemarena i zlostavljana deca, deca bez adekvatnog roditeljskog staranja, deca koja rade na ulici i maloletnici koji su žrtve trgovine ljudima.

Takođe vrši se prihvat dece i omladine koja se nađu u skitnji, prosjačenju, ili drugim slučajevima kojima je hitno potreban kratkotrajni smeštaj. Centar je zadužen za brigu o deci i mladima sve dok se za njihove situacije ne nađe adekvatno rešenje.

Prihvatilište “Sigurna kuća” u Novom Sadu ima veoma plemenitu misiju. To je zbrinjavanje dece sa ciljem da im se obezbedi život u kom će moći nesmetamo da rastu i da se razvijaju.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track