JEDINO ŠTO ŽELE ZA PRAZNIKE JE DA IMAJU STRUJU! Potresna priča o porodici Ilijin iz Novog Miloševa! U toku je prikupljanje pomoći
Foto: Kurir televizija

UPALI PLAMEN NADE

JEDINO ŠTO ŽELE ZA PRAZNIKE JE DA IMAJU STRUJU! Potresna priča o porodici Ilijin iz Novog Miloševa! U toku je prikupljanje pomoći

Srbija -

Praznici su vreme kada se porodice na okupu, a svako ima neke svoje želje sa kojima ulazi u novu godinu. Ipak nemaju sva deca u Srbiji tu privilegiju da im te želje budu igračke ili novi bicikl. Za neke želja je da samo imaju nešto hrane, kupatilo ili struju da mogu da se ogreju ili jednostavno upale svetlo kada padne mrak.

Marija Morović
foto: Kurir televizija

Zato je humanitarna organizacija Srbi za Srbe svoju božićnu akciju upravo nazvala "Upali plamen nade", sa željom da se pomogne onima kojima nedostaje osnovno, kako bi mogli da žive dostojanstveno i bez straha da će ostati gladni ili promrzli.

Marija Morović iz ove organizacije, gostovala je u emisiji Puls Srbije.

Srbi za Srbe
foto: Kurir televizija

- Ja sam došla da budem glas jednog dečaka Zorana iz Novog Miloševa. To je jedno banatsko selo u kome on sa njegovim bratom i sestrama već godinama dočekuje praznike u potpunom mraku. Čak i po ovom hladnom vremenu oni se kupaju u koritu i jedina im je želja da mogu da gledaju crtani. Inspirisani njima i mnogim drugim mališanima koji nemaju uslove za život mi smo odlučili da naslov humanitarne akcije bude "Upali plamen nade". Hteli smo da očekujući dolazak Bogomladnca Hrista i vođeni tom njegovom svetlošću obasjamo domove mnoge dece širom Balkana.

00:39

JEDINO ŠTO ŽELE ZA PRAZNIKE JE DA IMAJU STRUJU! Potresna priča o porodici Ilijin iz Novog Miloševa! U toku je prikupljanje pomoći

Opisala je teške životne uslove porodice Ilijin:

- Treba da osvestimo da postoji petoro mališana koji maštaju da imaju lampice za jelku. Dom deca inaše maštau o ovakvim ili onakvim lampicam oni bi samo da ih imaju. Takođe, maštau da imaju zamrzivač da mogu hranu koju dobiju negde da odlože. Trenutno imaju zadnju prostoriju gde je još hladno pa odlažu u tu prostoriju. Postoji mnogo mališana koji žive u takvim uslovima. Svaki dan im je borba za preživljavanje - rekla je Morović i dodala:

porodica Ilijin
foto: Kurir televizija

- Još uvek je u toku prikupljanje donacija za porodicu Ilijin. Pokušavamo da im nađemo novi dom u Novom Miloševu, tako da ako neko ima informacije o kući koja se prodaje i rad je da možda izađe u susret sa cenom neka se javi orgaizaciji Srbi za Srbe. Ukoliko ne bude potrebe da se ta kuća posebno sređuje i renovira, može se desiti da ih uselimo već u narednih nekoliko meseci.

Kurir.rs

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

01:25

ŽARKO OBRADOVIĆ O HAŠKIM UDŽBENICIMA ZA NAŠE ĐAKE: Pobednici pišu istoriju, hoće da nametnu svoju verziju prošlosti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track