TODOROVIĆ PODRŽAO NAJMLAĐE: ČAČAK PODIŽE LESTVICU! Ministarka Đukić Dejanović najavila početak gradnje novog vrtića!
Foto: Printscreen

ulaganja u budućnost

TODOROVIĆ PODRŽAO NAJMLAĐE: ČAČAK PODIŽE LESTVICU! Ministarka Đukić Dejanović najavila početak gradnje novog vrtića!

Srbija -

Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović sa saradnicima posetila je Čačak kako bi najavila potpisivanje ugovora za izgradnju novog vrtića u Zablaću, namenjenog za smeštaj oko 120 mališana.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović, izrazio je zadovoljstvo što će, nakon trogodišnjeg intenzivnog zalaganja lokalne samouprave i ministarstva prosvete, izgradnja vrtića započeti u narednim danima.

Milun Todorović, Slavica Đukić Dejanović
foto: Printscreen

- Ovaj objekat je neophodan za roditelje, ali pre svega za mališane koji žive u tom delu grada, njih oko 120 u 15 mesnih zajednica. Grad je već pribavio zemljište, sproveo proceduru uklanjanja postojećeg objekta, te izradio projektno-tehničku dokumentaciju sa građevinskom dozvolom - istakao je Todorović:

Milun Todorović, Slavica Đukić Dejanović
foto: Printscreen

- Sada, sa sredstvima obezbeđenim od Svetske banke, gradnja vrtića će početi u narednih desetak dana, a dinamika radova zavisiće od vremenskih uslova. Planiramo da završimo objekat do kraja sledeće godine.

Ministarka Đukić Dejanović naglasila je da je susret izuzetno značajan za Čačak i Ministarstvo prosvete. Ona je istakla da se temelji obrazovanja postavljaju u vrtićima, a izgradnja jednog takvog objekta počinje u Čačku već narednih dana. Posebno je istakla da će ovaj vrtić biti jedinstven jer će se fokusirati na kreativnost dece koja ga pohađaju.

Milun Todorović, Slavica Đukić Dejanović
foto: Printscreen

- Sredstva od 167 miliona dinara za izgradnju i 55 miliona za opremanje obezbeđena su od Svetske banke, dok je Grad Čačak finansirao zemljište i infrastrukturne radove. Važno je naglasiti da će vrtić promovisati inovativne metode rada, s posebnim naglaskom na kreativnosti mališana. Vaspitači će se prilagoditi mašti dece i kreirati vaspitne i obrazovne programe prilagođene različitim uzrastima. Osoblje koje će raditi u vrtiću proći će obavezne edukacije za ovu vrstu rada sa decom - rekla je ministarka.

Kurir/Presserbia

Bonus video:

01:57

ČAČAK DOČEKUJE SVOJE HEROJE IZ MANILE: Delirijum u gradu košarke! Stiže miljenik ALEKSAAA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track