NOVA VOZILA ZA VOJSKU SRBIJE: Vučević i Mojsilović obišli kasarnu "Narodni heroj Stevica Jovanović" u Pančevu
Foto: Printscreen/Instagram/milosvucevic

NOVA VOZILA ZA VOJSKU SRBIJE: Vučević i Mojsilović obišli kasarnu "Narodni heroj Stevica Jovanović" u Pančevu

Politika -

Ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas s načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem novonabavljena vozila za Vojsku Srbije, u kasarni „Narodni heroj Stevica Jovanović“ u Pančevu.

Novonabavljena vozila deo su Modela opremanja Vojske Srbije neborbenim vozilima prema različitim kapitalnim projektima čija je realizacija predviđena do 2028. godine, a u okviru aktuelnog težište je na vozilima za prevoz lica, teretnim vozilima velike nosivosti, kao i specijalnim neborbenim vozilima.

Načelnik Uprave za logistiku (J-4) Generalštaba general-major Srđan Petković i pukovnik Dragiša Zinaja iz te uprave predstavili su ministru Vučeviću i generalu Mojsiloviću nova vozila, njihove karakteristike i namenu.

Predstavljena su nova vozila koja su prvi put nabavljena za potrebe jedinica Vojske Srbije – kvadovi, namenjeni za prevoženje po svim vrstama terena. Reč je o tzv. „Off - road“ vozilima koja su na osnovu svojih tehničkih karakteristika sposobna da savladaju najteže terene i podloge, a gusenice omogućavaju kretanje u zimskim uslovima po snežnim površinama, gde će posebnu namenu imati u službi traganja i spasavanja.

Takođe, među vozilima koja su danas prikazana su i vozila veće nosivosti - tegljači sa teretnom poluprikolicom i savremeni teretni automobili sa utovarnim rampama, zatim autobus i vatrogasna vozila za gašenje svih vrsta požara.

Današnjem obilasku prisustvovali su načelnik Operativne uprave (J-3) general-major Tiosav Janković, načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove (J-2) brigadni general Dragan Arsenijević, šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović i načelnik Kabineta načelnika Generalštaba pukovnik Slađan Hristov.

Kurir.rs

Bonus video:

07:42

NE SMEMO SE VRATITI U PERIOD KADA JE SRBIJA STAJALA I PROPADALA! Predsednik SNS-a Miloš Vučević poslao KLJUČNE PORUKE GRAĐANIMA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track