SVEČANI PRIJEM ZA HEROJE SRPSKOG ZDRAVSTVA U VREME PANDEMIJE: Grad Užice podržava medicinske radnike i nakon kovida!
Foto: Printscreen

SVEČANI PRIJEM ZA HEROJE SRPSKOG ZDRAVSTVA U VREME PANDEMIJE: Grad Užice podržava medicinske radnike i nakon kovida!

Srbija -

3,2,1 - Užice! Na inicijativu gradonačelnice dr Jelene Raković Radivojević, Grad Užice odlučio se zahvaliti radnicima koji su u Zdravstvenom centru Užice bili angažovanim tokom izazovne pandemije kovida. Za njih je organizovan svečani prijem, a nedavno su im ponuđeni i ugovori o stalnom zaposlenju.

Prijem za heroje pandemije
foto: Printscreen

Prijemu je, pored gradonačelnice Užica, dr Jelene Raković Radivojević, načelnika Zlatiborskog okruga Desimira Popovića i menadžmenta ZC Užice prisustvovala i direktorka RFZO dr Sanja Radojević Škodrić.

Prijem za heroje pandemije
foto: Printscreen

- Grad kontinuirano ulaže u jačanje svojih zdravstvenih ustanova. Tokom kovida, obezbedili smo opremljen prostor za kovid bolnicu, pružili finansijsku podršku nabavci neophodne opreme i smeštaju zdravstvenih radnika koji su došli iz drugih opština i gradova. Nakon kovida, fokusirali smo se na rekonstrukciju i obnovu objekata, sprovodeći potpunu rekonstrukciju Zdravstvene ambulante u Sevojnu - istakla je gradonačelnica Raković Radivojević, čestitavši zdravstvenim radnicima na predanosti i angažmanu tokom teškog pandemijskog perioda:

- U narednim danima planirano je otvaranje potpuno novog antituberkuloznog dispanzera, a jednaka pažnja posvećena je i unapređenju seoskih ambulanti.

Direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, prof. dr. Sanja Radojević Škodrić, rekla je da država nije zaboravila hrabre zdravstvene radnike.

- Istaknutu podršku pruža i Republika, čiju kontinuiranu podršku očekujemo - dodala je Radojević Škodrić, naglasivši da "ugovori o stalnom zaposlenju predstavljaju jedan načina kojima se želimo odužiti za hrabrost i posvećenost tokom pandemije kovida-19".

Takođe, istakla je da se nastavlja sa povećanjem plata lekarima, koje su od 2012. godine do danas uvećane za 111%, dok su medicinskim sestrama plate uvećane za 138%.

Prijem za heroje pandemije
foto: Printscreen

Tokom prijema je istaknuto i da je, po najnovijem zaključku Vlade zaposleno 8.436 zdravstvenih i nezdravstvenih radnika koji su bili angažovani tokom kovida, a pre toga je od marta 2020. godine zaposleno 4.000, pa je ukupno u zdravstvenom sistemu zaposleno od tada 12.436 osoba. U Zdravstvenom centru Užice stalne ugovore dobila su 82 lica, a 12 ih je zaposleno u Specijalnoj bolnici Čigota. Čestistke im je uputio i načelnik Zlatiborskog okruga Desimir Popović.

Kurir.rs/Presserbia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track