"KAD JE REKAO DA MI IH POKLANJA, POČEO SAM DA PLAČEM" Sve je počelo kad se Dejan pohvalio na FB grupi koja okuplja ribolovce FOTO
Foto: B.R.

"KAD JE REKAO DA MI IH POKLANJA, POČEO SAM DA PLAČEM" Sve je počelo kad se Dejan pohvalio na FB grupi koja okuplja ribolovce FOTO

Srbija -

Dejana Joksimovića (54) iz Prokuplja i Zorana Markovića (60) iz Niša spojila je slučajnost, a u sekundi i jednim Dejanovim gestom, Zoran je rešio da mu bude brat.

Sve je počelo kada se Dejan pohvalio na Fejsbuk grupi koja okuplja ribolovce svojim ulovom.

- Objavio sam sliku, znate mi ribolovci volimo da se hvalimo ulovom i Zoran mi se javio u poruci da želi da mu prodam tu ribu. Tada mi je objasnio da on ima velikih problema sa bubrezima, te jedino sme da jede belu, odnosno rečnu ribu, ali se ona nigde ne prodaje. Rekao sam da ću da mu je poklonim - priča nam Dejan.

Dejan Maksimović, Prokuplje, Zoran Marković, Niš, ribe
foto: B.R.

Nakon dva dana otišao je u Niš i pronašao Zorana i doneo mu desetak kilograma očišćene ribe. Popili smo sok, a kada sam izlazio do njega opet je pitao koliko treba da plati. Objasnio sam mu da ja neću pare, niti bilo šta drugo i da ću dok god mogu da mu donosim svu ribu koju ulovim - dodaje Dejan.

On ne smatra da je to veliko delo, jer se vodi time da u životu uvek kada možeš, treba da pomogneš, a Zoranu je eto bila potrebna ta riba.

-Kad smo se videli, počeo sam da plačem. Emocije su me preplavile. Nisam ja siromašan čovek, mogu da kupim, ali nemam gde, a ova riba mi je zaista potrebna zbog zdravlja. Za mene je on postao brat kojeg nisam imao, jer imam dve rođene setre, jedna je preminula pre godinu dana - kaže nam Zoran, još pod jakim osećanjem, koje ga je razoružalo i gestom koji je učinio Dejan.

Dejan Maksimović, Prokuplje, Zoran Marković, Niš, ribe
foto: B.R.

- Uvek sam pomagao drugima, koliko sam znao i umeo. I ja sam ribolovac, ali zbog zdravstvenog stanja više ne mogu da pecam, jer imam dijabetes i sada od skora teške probleme sa bubrezima, a u ovoj rečnoj ribi najmanje je purina i samo nju mogu da jedem - objašnjava Zoran zašto mu je potrebna rečna riba.

Kaže da nije očekivao ovaj gest, jer nikada ranije mu niko nije pomogao, ali nije izgubio veru u ljude. Jednostavno, nije očekivao da se ovako nešto desi.

- Pravo da vam kažem, izljubio sam ga. Dejan je jedan divan čovek, takav kakvog ja nisam sreo u životu. Da mi pokloni i još o svom trošku dođe i nađe me i preda mi ribu, zaista sam doživeo prvi put za šezdeset godina koliko imam - naglašava Zoran i dodaje da mu se nakon što je na istoj ribarskoj Fejsbuk grupi pohvalio Zorana javio i neki mlađi muškarac iz Novog sela Saša Ilić, koji je takođe spreman da mu pokloni veću količinu ribe.

1 / 4 Foto: B.R.

I znate kako će ipak da vrati Dejanu? Tako što će da pokloni nameštaj koji trenutno menjaju u kući nekoj romskoj porodici iz Prokuplja, za koju mu je Dejan rekao da teško živi i da nemaju nameštaj. I tako je jedno dobro delo, povuklo još jedno!

Kurir.rs/B.R.

Bonus video:

01:03

VOLITE LI JAPANSKU KUHINJU? MAJKA I SNAJKA SPREMALE EGZOTIČNA JELA: Riba na terijaki način i povrće u tempuri samo za sina Miloša

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track