ZAVRŠILA FAKULTET I VRATILA SE DA ŽIVI NA SELO: Milica i Bojan napravili sopstveni raj na 90 kilometara od Beograda (FOTO)
Foto: RINA

ZAVRŠILA FAKULTET I VRATILA SE DA ŽIVI NA SELO: Milica i Bojan napravili sopstveni raj na 90 kilometara od Beograda (FOTO)

Srbija -

Kada je završila fakultet Milica nije imala želju da poput mnogih njenih vršnjakinja ostane u velikom gradu. Ljubav prema prirodi i Bojanu vratila ju je na selo, gde su svili svoje porodično gnezdo.

Na imanju predaka u selu Varnice podno Ostrvice Antonijevići složno rade i grade, ali i pokazuju da se veoma lepo i kvalitetno može živeti na selu. Sposobni i inovativni odlučili su da se bave seoskim turizmom i to već nekoliko godina rade sa uspehom.

- U ovom kraju Srbije, Bog nije štedeo na prirodnoj lepoti i to ne mogu da zamene sive ulice i svetla grada. Bojan i ja gajimo istu ljubav prema prirodi i selu i za nas nije bilo dileme gde ćemo nastaviti svoj život. Uz mnogo truda i zalaganja počeli smo da se bavimo seoskim turizmom. Renovirali smo staru kuću iz 1902. godine i od nje napravili etno objekat, kojim su gosti zaista oduševljeni. Jer, kad dođu kod nas zaista odmore i telo i dušu u seoskom ambijentu, rekla je za RINU Milica.

Varnice, Milica Antonijević
foto: RINA

Oslonjeni na sopstvene snage, Milica i Bojan, zajednički - kamen po kamen grade svoju porodicu, ali i svoj posao. Ništa im nije teško, a njihov trud pepoznali su gosti iz svih delova Srbije, ali i regiona.

- Naše selo odlično je pozicionirano i ima veliki turistički potencijal. Ostrvica koja se nalazi u neposrednoj blizini veoma je atraktivna i privlači sve više ljubitelja prirode. Svaki gost koji je došao jednom, uvek se vraća. U Varnicama je lepo i leti i zimi, pa se nadamo da će u budućnosti turistička sezona trajati 365 dana u godini. Naši gosti koji su iz Beograda dolazili kod nas, toliko im se svidelo da su posle i samo kupili kuću u našem selu i žele tu da žive, kaže Milica.

Varnice, Milica Antonijević
foto: RINA

Za naredne godine, kako kažu, imaju velike planove, žele da prošire svoje smeštajne kapacitete kako bi njihovo domaćinstvo moglo da primi još gostiju. Uz osmeh i veliku volju, nadaju se da uspeh neće izostati.

- Mi živimo ovde, tu je naša kuća i tu raste naša kćerka. Sve to najbolje iz ovog kraja želimo da prenesemo i našim gostima koji dođu. Radimo ovaj posao punog srca, iako nekada nije lako, nema odustajanja i sledećih godina želimo da proširimo naše etno domaćinstvo, rekla je Milica.

Varnice, Milica Antonijević
foto: RINA

Varnice odlikuje izuzetno čist vazduh, prirodna izvorišta vode, raznolikost pejzaža, domaća hrana. Selo je na samo 90 kilometara udaljeno od Beograda i pravi je prirodni raj. Uz volju ovih mladih ljudi, u narednim godinama moglo bi se naći ucrtano na turističkoj mapi Srbije. Milica i Bojan bez sumnje pokazuju, da ukoliko ovakvih parova bude više, sela u Šumadiji definitivno imaju budućnost.

Kurir.rs/RINA

Preneo: R.J.

Bonus video:

01:57

GORSKA SLUŽBA ODUŠEVILA MALIŠANE U KLINIČKOM CENTRU U NIŠU! Sa krova direkt u sobe izmamili osmehe dečici! Ovo je DRUGI ASPEKT

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track