U PRVA DVA DANA 2024. ZA LOZNIČKE LEKARE BILO POSLA: Hospitalizovano 13 pacijenata
Foto: Kurir.rs/T.Ilić

U PRVA DVA DANA 2024. ZA LOZNIČKE LEKARE BILO POSLA: Hospitalizovano 13 pacijenata

Srbija -

U Zdravstvenom centru (ZC) ’’Loznica’’ lekari su imali posla u prva dva dana nove 2024. godine.

Prema informacijama iz ove ustanove, Služba urgentnog prijema i zbrinjavanja hitnih stanja za novogodišnje praznike, 1. i 2. januara, pregledala je 66 pacijenata, od toga je 13 hospitalizovano, a bila je uglavnom u pitanju uobičajena simptomatologija, bolovi u grudima i stomaku.

ZC Loznica, Zdravstveni centar Loznica, Loznica
foto: Kurir.rs/T.Ilić

- Tri osobe transportovane su u Klinički centar, u pitanju su neurološki pacijenti, jedan kardiološki prebačen je u angio salu Zdravstvenog centra ‘’Valjevo’’ dok je jedan pacijent iz saobraćajnog udesa hospitalizovan na neurologiji. Inače, prvoga dana godine u porodilištu je najpre stigao dečak, težak 2.680 grama, dug 47 santimetara, rođen u pola sedam uveče, četvrto dete majke iz lozničkog sela Joševa. Do kraja istoga dana rođena je i devojčica, a i juče je jedna ugledala svet u našem porodilištu – kaže Dragana Mitrović, portparol lozničkog ZC.

Tokom novogodišnjih praznika posla su imali i u Hitnoj službi gde je pregledano 412 pacijenta, na terenu 32, dok ih je 59 upućeno u Službu urgentnog prijema. Lekari savetuju hroničnim pacijentima redovno uzimanje terapija, a svima da i tokom predstojećih praznika budu umereni u konzumiranju hrane i pića.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track