VRAĆA OSMEH ONKOLOŠKIM PACIJENTKINJAMA Velikodušan gest Lozničanke oduševio sve - ulepšava žene sa jednim ciljem
Foto: Kurir/T.Ilić

VRAĆA OSMEH ONKOLOŠKIM PACIJENTKINJAMA Velikodušan gest Lozničanke oduševio sve - ulepšava žene sa jednim ciljem

Srbija -

LOZNICA –Veru u ljudskost ovih dana vraća loznička kozmetičarka Blaženka Tešić koja onkološkim pacijentkinjama besplatno crta obrve, u stvari ne baš potpuno besplatno, ‘’cena’’ je iskren zagrljaj i osmeh. Ona je u objavi na društvenim mrežama navela da ‘’vratiti ženi samopouzdanje i veru u lepotu- nema cenu, a meni je zauzvrat dovoljan iskren zagrljaj, emocija i osmeh’’.

- Svaka žena koja je prošla tu vrstu golgote, saznanje da boluje od takve bolesti, prihvatanje promena fizičkog izgleda, prolazi kroz veliku borbu. Duhovnu, finansijsku, fizičku, psihičku, žene tokom hemioterapije izgube obrve, trepavice i kosu, što je veliki šok za njih, nisu iste kakve su bile, gube samopouzdanje i većina njih ne želi da izlazi iz kuće. Treba biti izuzetno jak, imati podršku porodice i prijatelja, a ako mogu pomoći kao žena ženi, da ih usrećim na taj način, to ću učiniti za svaku koja dođe ovde – kaže Blaženka koja ima salon u Loznici.

Na ovaj korak podstakla je jedna onkološka pacijentkinja kojoj je radila obrve, a januar je, kaže, inače, mesec darivanja i u njenom životu igra bitnu ulogu.

- Imala sam borbu za život pre tri godine, bila u sličnoj situaciji mada ne zbog kancera, i uspela da izađem kao pobednik, uz veliku podršku najbližih, brata, sestara, supruga. Sada mogu da radim i želim da vratim nekome osmeh na lice. Tačno je da su obrve samo mali deo našeg lica, ali njihov gubitak tokom terapije težak je za onkološke pacijente i zašto bar tu da im ne bude bolje, da se popravi taj detalj koji u takvoj situaciji mnogo znači – rekla je ova mlada žena.

Njena objava naišla je na dobar odjek, zovu je iz njenog kraja i drugih delova Srbije. Da bi onkološka pacijentkinja dobila nove obrve potrebno je, objašnjava, da prođe pola godine od poslednje hemoterapije, ne boluje od dijabetesa i ima lekarsko odobrenje za taj tretman.

- Nažalost, dobila sam veliki broj poruka od žena koje prolaze kroz hemioterapije, zahvaljuju se na ovome što radim, kažu da će mi se javiti kad budu mogle da dođu. Ovaj tretman, inače, važi i za ljude koji boluju od alopecije, a nadam se da ću što manje imati onih kojima je zbog bolesti potrebna ovakva usluga – navodi Blaženka.

Naglašava da besplatno crtanje obrve onkološkim pacijentima ko nje traje cele godine, tačnije ‘’dokle god budem radila’’, može doći svako kome je to potrebno s tim da treba da donese jedan mali osmeh, a kod nje će dobiti razumevanje i podršku. Želja joj je da vrati što više osmeha onima koje vode veliku bitku i bar malo doprinese da im put do pobede bude lakši.

Kurir.rs/T.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track