MEĐU DOBITNICIMA I LOZNIČANIN: Svetosavska nagrada za Stanišu Čabarkapu
Foto: privatna arhiva

MEĐU DOBITNICIMA I LOZNIČANIN: Svetosavska nagrada za Stanišu Čabarkapu

Srbija -

Staniša Čabarkapa, stručni saradnik-pedagog, iz lozničke Predškolske ustanove "Bambi", jedan je od 32 dobitnika Svetosavske povelje za 2023. godinu. Ministarka prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović juče je, na Savindan, u Vladi Srbije ovu povelju uručila nagrađenima, istaknutim pojedincima i predstavnicima institucija.

U obrazloženju na sajtu resornog ministarstva stoji da je Čabarkapi nagrada pripala za "izuzetno zalaganje i doprinos razvoju delatnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja". Navedeno je da je on preuzimanjem proaktivne uloge u promovisanju predškolskog vaspitanja i obrazovanja, zastupanjem interesa dece, porodice i praktičara i učešćem u oblikovanju politike predškolskog vaspitanja i obrazovanja, prepoznat u široj stručnoj javnosti kao izuzetno posvećeni praktičar, sa velikim profesionalnim iskustvom. Izuzetnim zalaganjem u timu, doprineo je unapređivanju kvaliteta vaspitno-obrazovnog rada PU "Bambi" i jačanju profesionalne zajednice kroz uzajamnu podršku i poverenje.

Staniša Čabarkapa
foto: privatna arhiva

- Doprineo je da vaspitno-obrazovna praksa ustanove bude prepoznata kao primer dobre prakse čiji je vrtić ("Bambi") postao centar klastera u primeni nove programske koncepcije "Godine uzleta". Kroz realizaciju modela horizontalnog učenja, centar klastera je do sada posetilo više od 450 praktičara iz drugih predškolskih ustanova, kao i 15 prosvetnih savetnika iz školskih uprava širom Srbije. Stanišino poznavanje propisa, široko sagledavanje specifičnosti ostvarivanja delatnosti i spremnost za timski rad prepoznato je i u doprinosu radu radnih grupa za izradu podzakonskih akata Ministarstva prosvete i Radne grupe za unapređivanje predškolskog vaspitanja i obrazovanja pri Vladi Republike Srbije - piše u obrazloženju ministarstva.

Čabarkapa je dugogodišnji radnik PU "Bambi", svojevremeno je bio i direktor ove ustanove, a važi za uglednog i omiljenog Lozničanina kod sugrađana.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track