VAŽNO ULAGANJE ZA MEŠTANE I RAZVOJ TURIZMA U OPŠTINI ŽAGUBICA: Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek u Krupaji
Foto: Miloš Perić

VAŽNO ULAGANJE ZA MEŠTANE I RAZVOJ TURIZMA U OPŠTINI ŽAGUBICA: Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek u Krupaji

Srbija -

ŽAGUBICA - Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je danas opštinu Žagubica povodom završenog projekta dogradnje sistema za vodosnabdevanje naselja Krupaja. Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj sufinansiralo je dva projekta u opštini Žagubica sa 6,9 miliona dinara, a oba projekta su važna su za stanovnike naselja koja godinama unazad imaju problem sa vodosnabdevanjem kao i za razvoj turističkih kapaciteta opštine Žagubica.

Žagubica
foto: Miloš Perić

„Ovi projekti su važnu za domaćinstva ali i za unapređenje turističkog potencijala – Krupajskog vrela i prelepe prirode opštine Žagubica koja se nažalost nalazi u kategoriji devastiranih. U tom smislu, država će nastaviti da ulaže u ovaj kraj, kao i u ostale nerazvijene opštine Srbije koje su nam prioret“, izjavio je ministar za ravnomerni regonalni razvoj Edin Đerlek prilikom posete Krupajskom vrelu.

Žagubica
foto: Miloš Perić

S obzirom na izuzetne prirodne potencijale kojim se naselje Krupaja odlikuje, blizinu Krupajskog vrela, kao i dobru infrastrukturnu povezanost, opština Žagubica privlači veliki broj turista, pa je rešavanje problema vodosnabdevanja preduslov za izgradnju smeštajnih kapaciteta i razvoj turizma ovog dela Srbije.

Žagubica
foto: Miloš Perić

„Ovi projekti mnogo znače za građane naše opštine. Mi imamo već spremne projekte kako bismo konkurisali i u ovoj godini i u nadi da će biti uspešno realizovani, unapred se zahvaljujemo ministarstvu“ rekao je predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović.

U okviru drugog projekta u opštini Žagubica izdvojena su sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za drugu fazu vodovoda Belosavac u naseljima Vukovac, Jošanica, Izvarica i Ribare.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja