VREDNOSTI U SAVREMENOJ KULTURI: Savet kruševačke Filozofsko-književne škole odobrio temu novog zasedanja
Foto: Kurir/Ž.M.

u okviru Vidovdanskog progrma

VREDNOSTI U SAVREMENOJ KULTURI: Savet kruševačke Filozofsko-književne škole odobrio temu novog zasedanja

Srbija -

Savet kruševačke Filozofsko-književne škole analizirao je rad 33. zasedanja, održanog 2023. godine, doneo odluke o pripremama za izdavanje zbornika naučnih radova i utvrdio temu ovogodišnjeg naučnog skupa.

Sednici je predsedavao prof. dr Slobodan Kanjevac, a u radu sednice učestvovali su gradonačelnik Kruševca Ivan Manojlović i zamenica gradonačelnika Snežana Radojković.

Filozofsko-književna škola, Kruševac
foto: Kurir/Ž.M.

- Zasedanje škole organizuje se tradicionalno u okviru Vidovdanskog progrma grada Kruševca, a ove godine održaće se po 34. put. Okuplja intelektualce različitih profila, filozofe, književnike, istoričare, politikologe, sociologe… Ovogodišnja tema je "Vrednosti u savremenoj kulturi", kao orijentir u životu ne samo pojedinca, već i društva. Da se sagleda ono što je važno i prosperitetno za svaku kulturu i civilizaciju i pronađe univerzalna nit kroz sva društva i vremena. Najopasnije je zameniti vrednosti, a ključno je ne rukovoditi se trenutnim interesima, već dugoročno sagledati celinu i kriterijume, izjavio je predsednik Saveta prof. dr Slobodan Kanjevac.

Filozofsko-književna škola, Kruševac
foto: Kurir/Ž.M.

Osnivači Filozofsko-književne škole su Društvo filozofa Srbije, Udruženje književnika Srbije i Grad Kruševac, a neposredni organizator je Kulturni centar Kruševac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja