ZBOG POŽARA NA DEPONIJI DUBOKO: Savet roditelja Užica traži da deca ne rade fizičko napolju i da ne idu na velike odmore
Foto: MUP Srbije

ZBOG POŽARA NA DEPONIJI DUBOKO: Savet roditelja Užica traži da deca ne rade fizičko napolju i da ne idu na velike odmore

Srbija -

Savet roditelja Grada Užica sa održane sednice uputio je nekoliko zaključaka i preporuka Školskoj upravi u Užicu i Gradskom štabu za vanredne situacije zbog požara na deponiji Duboko.

Između ostalog hitno traže da se u užičkim školama i vrtićima prosledi dopis da deca ne rade fizičko napolju, iako se ne oseća dim, već u sali, jer su svakako štetne supstance prisutne sve dok se požar ne ugasi.

Preporuka je da se nabave prečišćavači vazduha u školama i predškolskim ustanovama, s obzirom da je dosta dece u odeljenjima, a nije preporučljivo otvarati prozore, i ne dozvoliti deci da izlaze napolje za vreme velikog odmora.

Da se nađe sertifikovana laboratorija koja vrši meranja toksičnih materija koje su nastale usled sagorevanja pvc-a, plastike, gume i ostalog, kao što su hlorovodonik, dioksini, nezasićeni ugljovodonici.

Ukoliko takva laboratorija ne postoji u Srbiji, obratiti se laboratorijama u inostranstvu.

Pored toga Savet je preporučio svog člana da bude član Gradskog štaba za vanredne situacije i traži se uvid u plan Gradskog štaba u daljem delovanju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track