PALMA DOGOVORIO SARADNJU SA VISEMILIONSKIM KINESKIM GRADOM ZIBO: Kineski i srpski narod su prijateljski
Foto: Foto: Grad Jagodina

jagodina

PALMA DOGOVORIO SARADNJU SA VISEMILIONSKIM KINESKIM GRADOM ZIBO: Kineski i srpski narod su prijateljski

Srbija -

U Jagodini boravi političko privredna delegacija kineskog grada Zibo koji ima 4.700.000 stanovnika i nalazi se u okrugu Huantai u pokrajini Šandong. Kinesku delegaciju je primio predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

Dragan Marković Palma
foto: Foto: Grad Jagodina

- Kineski i srpski narod su prijateljski narodi i između naše dve države postoji i Sporazum o slobodnoj trgovini. Jagodina je zainteresovana za saradnju sa gradom Zibo. U Jagodini postoji jedna kineska fabrika i dve robne kuće čiji su vlasnici Kinezi. Naši kineski prijatelji prihvatili su nas poziv i već 20. juna doći će još jedna delegacija kineskog grada Zibo na čelu sa njihovim predsednikom - izjavio je Marković.

Potpredsednica Narodne asocijacije Ziboa za prijateljstvo sa stranim zemljama Ma Juling izjavila je da taj grad želi da Jagodina I Zibo postanu prijateljski gradovi.

Dragan Marković Palma
foto: Foto: Grad Jagodina

- Mi smo obišli grad Jagodinu i mogu da kažem da su Jagodina i Zibo usklađeni gradovi i zato smo i došli u Jagodinu. Zibo ima raznovrsnu industriju i turistički je, kulturni i sportski centar kao i Jagodina. Vas gospodine Markovicu pozivamo da budete naši gosti u Kini, zahvaljujemo Vam se na gostopromstvu i naša želja je da Zibo i Jagodina postanu prijateljski gradovi. Predsednik Skupštine grada Zibo doći će 20. juna u Jagodinu - rekla je šefica kineske delegacije Ma Juling.

Kineska delegacija, u kojoj su generalni menadžeri fabrika koje se bave proizvodnjom auto delova, električnih kablova, livenje mašina, modernim tehnologijama i robotikom obisli su industrijsku zonu u Jagodini, fabrike Fišer, Sot farm, Feman i kompaniju Visokogradnja inženjering, kao i jagodinski turistički kompleks.

Kurir.rs/Prenosi: A.Ć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track