Roditelji demantuju trovanje pljeskavicom u Kuršumliji

Roditelji demantuju trovanje pljeskavicom u Kuršumliji

Srbija -
Radovan i Gordana Vučetić kažu da je neistinito da se njihov sin otrovao pljeskavicom, na velikom odmoru, koju je kupio u najbližem kiosku brze hrane kod škole

KURŠUMLIJA - Roditelji Radovan i Gordana Vučetić iz Kuršumlije demantovali su danas da se njihov sin otrovao hranom iz kioska u blizini Ekonomske škole, kako je to Tanjug objavio 4. oktobra.

Kako se navodi u njihovom pismu, podaci u navedenom tekstu potpuno su netačni.

Radovan i Gordana Vučetić kažu da je neistinito da se njihov sin otrovao pljeskavicom, na velikom odmoru, koju je kupio u najbližem kiosku brze hrane kod škole, kao i da je on lekarima u Prokuplju i bilo kome drugome rekao da se otrovao tom hranom.

Kako objašnjavaju, njihov sin je u subotu 29. septembra, pet dana pre nego što je objavljena vest o navodnom trovanju, imao stomačne tegobe, što piše u otpusnoj listi, koje nisu dovedene ni u kakvu vezu sa kioskom brze hrane kod škole.Oni takođe dematuju da su tražili da se obavi inspekcijski nadzor i dodaju da je inspekcija, koja je o navodnom trovanju takođe saznala iz medija, bila u kontroli tog kioska i utvrdila da je sve u redu.

"Naš sin nije razgovarao ni sa kakvim novinarima, niti je ikada rekao da se otrovao hranom iz tog kioska, a stomačne tegobe su se javile u subotu, kasno noću, tokom vikenda kada on ne ide u školu", piše u demantiju.

Za vest koju je emitovao Tanjug izvor, zaista, nisu bili ni dečak, ni njegovi roditelji, već portparolka Zdravstvenog centra "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju Jelena Pantović. Ukoliko je njenom ili Tanjugovom nepažnjom naneta bilo kakva šteta porodici dečaka i vlasniku kioska brze hrane, Tanjug se izvinjava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track