Požar na Kopaoniku pod kontrolom

Požar na Kopaoniku pod kontrolom

Srbija -
Lokalizovali smo i stavili pod kontrolu požar na delu terena u kome je dozvoljen pristup", rekao je načelnik štaba za vanredne situacije u Kraljevu Radojica Kočović

BEOGRAD - Na Kopaoniku, u reonu Pančićevog vrha, danas je izbio požar zbog detonacije nekoliko kasetnih bombi, a vatrogasno spasilačke jedinice uspele su brzo da vatru stave pod kontrolu.

"Lokalizovali smo i stavili pod kontrolu požar na delu terena u kome je dozvoljen pristup", rekao je načelnik štaba za vanredne situacije u Kraljevu Radojica Kočović.

Prema njegovim rečima, požar je zahvatio oko tri hektara u reonu Pančićevog vrha, a do njega je došlo tokom akcije razminiravanja terena.

On je naglasio da pripadnici vatrogasno spasilačkih jedinica ne mogu da budu angažovani u delu koji je vidljivo obeležen žutim trakama, odnosno ukazuje na opasnost od zaostalih kasetnih bombi.

Na Kopaoniku na nekoliko lokacija nalaze se kasetne bombe zaostale iz NATO bombardovanja, a prilikom njihovog uklanjanja u pretekla dva meseca poginula su dva vojna pirotehničara i deminer koji je radio za privatnu firmu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track