Za rušenje poljskog WC potrebna građevinska dozvola!
Foto: SINA

Kragujevac

Za rušenje poljskog WC potrebna građevinska dozvola!

Srbija -
Građani, čiji su domovi u blizini četiri toaleta, svojevremeno izgrađenih u naselju Radnička kolonija, traže od nadležnih da ih sruše jer predstavljaju opasnost od zaraze

KRAGUJEVAC - Za rušenje urušenih poljskih toaleta u širem centru Kragujevca, koji se ne koriste pet decenija, i udaljeni su svega 50 metara od tržnog centra "Plaza", potrebna je građevinska dozvola kojoj prethodi gomila papirologije.

Građani, čiji su domovi u blizini četiri poljska toaleta, svojevremeno izgrađenih u sklopu jednog objekta u naselju Radnička kolonija, traže od nadležnih da sruše objekat koji predstavlja opasnost po bezbednost stanara okolnih zgrada, pre svega dece.

Takođe, kako navode stanari, i opasnost od zaraze, jer su pacovi posetioci poljskih toaleta. Nadležni u građevinskoj inspekciji, u izjavi lokalnoj televiziji, objašnajvaju da poljski toaleti pripadaju nekadaškoj fabrici "Crvena zastava", te i da su otkupom stanova u naselju Radnička Kolonija, vlasnici 40 stambenih objekata postali vlasnici i tih poljskih toaleta.

Da bi srušili toalete, moraju da poštuju zakonsku proceduru, jer, kako navode u toj inspekciji, "u očima zakona" reč je o legalnom objektu.

To znači, navode u inspekciji, prvo treba naložiti zabranu korišćenja objekta, zatim obezbediti zaštitnu ogradu. Potom je potrebna saglasnost svih 40 vlasnika kuća u delu ulica Dimitrija Tucovića i Laze Marinkovića, koji nadležnoj inspekciji treba da dostave kopije plana. Zatim nadležna inspekcija rešenje o rušenju dostavlja na adrese svih 40 vlasnika, pri čemu treba imati u vidu, da zakon nalaže i poštovanje rokova za mogućnost žalbe.

Kada se ta procedura i konačno završi i sruši se objekat, sledi nova administrativna procedura, da bi se poljski toaleti izbrisali iz zemljišnih knjiga.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track