Radnicima Fijata ručak u kantini 35 dinara

Kragujevac

Radnicima Fijata ručak u kantini 35 dinara

Srbija -
Radnim danima sprema se 3.000 obroka koji se sastoji od supe ili čorbe, glavnog jela po izboru kuvanog, sa roštilja ili pice i paste, salate i kolača ili voća

KRAGUJEVAC - U fabrici Fijat automobili Srbija u Kragujevcu danas je počela da radi kantina za ishranu zaposlenih u čiju izgradnju i opremanje je uloženo 8,5 miliona evra.

U pet restorana i kuhinji priprema se svakog radnog dana oko 3.000 obroka za zaposlene i goste kompanije u Kragujevcu, a tokom vikenda radnici će imati na raspolaganju sendviče.

"Jelovnik je odabran i definisan sa stručnjacima iz Torina kako bi zadovoljio potrebe radnika za energetski vrednom i uravnoteženom ishranom, a prostudirali smo i kakve su potrebe ishrane ljudi u Srbiji", rekao je novinarima direktor FAS Antonio Ćezare Ferara (Cesare Ferrara).

On je naveo da se vodi računa i o posebnim potrebama zaposlenih koji uzimaju vegeterijansku hranu, onima koji su na dijeti ili poste. Obrok se sastoji od jedne supe ili čorbe, glavnog jela po izboru kuvanog, sa roštilja ili pice i paste, salate i kolača ili voća.

Cena obroka koju plaćaju zaposleni je 35 dinara, a FAS po svakom obroku pokriva razliku troškova do šest evra. Prema rečima Ferare, FAS svakoga dana za obroke ima troškove od 10.000 evra.Priprema hrane u FAS-u je poverena firmi Selko (Sellco) iz Vršca, koja radi ketering za "Filip Moris", Hemofarm, Gasprom, Narodnu banku Srbije i još neke kompanije.

Nova fabrika automobila u Kragujevcu, u kojoj italijanski Fijat ima 67 odsto kapitala, a Vlada Srbije 33 odsto, otvorena je 16. aprila ove godine. U Kragujevcu Fijat proizvodi novi model "500L", a najavljeno je da će naredne godine obnoviti i prozovdnju automobila "punto klasik".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track