Penzioneri sami slave 50 godina PIK Takovo

Jubilej

Penzioneri sami slave 50 godina PIK Takovo

Srbija -
Poslovodstvo i vlasnik Rodoljub Drašković ne žele to da učine

GORNJI MILANOVAC - Povodom 50. godišnjice PIK "Takovo" penzioneri su odlučili da sami obeleže jubilej jer poslovodstvo i vlasnik Rodoljub Drašković to ne žele da učine, rekao je predsednik odbora penzionera PIK "Takovo" Dragoslav Ugarčina.Prema njegovim rečima, penzioneri su još prošle godine uputili poziv Draškoviću da se najskromnije obeleži pola veka postojanja kompanije, ali da do sada ništa nije učinjeno.

Ugarčina je kazao da je PIK "Takovo" počeo da radi 1. jula 1962. godine i da su sadašnji penzioneri, koji su tada radili, želeli da se toga dana okupe i podsete onih koji više nisu među živima.

"Ne pada nam na pamet da i jedan dinar to košta vlasnika, već smo želeli da prođemo kroz hale i fabrike koje smo mi počeli da gradimo i ostavili mladima, da vidimo kako se sada proizvodi hrana i piće u odnosu na pre 50 godina", rekao je Ugračina.

Pošto niko nije želeo da im to omogući, penzioneri su se dogovorili da se do kraja godine, kada bude lep dan, okupe ispred PIK "Takovo", koji je sada u sastavu kompanije "Svislajon" i da evociraju uspomene i pozovu nekoga od poslovodstva da im ispriča kako se sada radi.

U kompaniji "Svislajon-Takovo" niko nije želo da komentariše zašto se jubilej jednog od najvećih proizvođača hrane u Srbiji ne proslavlja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track