Odbornica prešla u LSV, pa se vratila u SNS
Foto: KURIR

Ne zna gde će

Odbornica prešla u LSV, pa se vratila u SNS

Srbija -
Odbornica u Skupštini grada Zrenjanina Svetlana Đajić (51) danas se pojavila u odborničkoj grupi SNS iako je pre tri dana potpisala pristupnicu za Ligu socijaldemokrata Vojvodine

ZRENJANIN - Odbornica u Skupštini grada Zrenjanina Svetlana Đajić (51) danas se pojavila u odborničkoj grupi Srpske napredne stranke (SNS) iako je pre tri dana potpisala pristupnicu za Ligu socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i izjavila da će na današnjoj sednici Skupštine zastupati interese "ligaša".

Današnjoj sednici prisustvuje 65 od ukupno 67 odbornika, a skupštinsku većinu čini koalicija okupljena oko SNS i SPS sa 35 odbornika, računajući i Đajićevu.

Ona je pre tri dana izjavila da je u Srpskoj naprednoj stranci već četiri godine, ali sada sebe tu ne pronalazi i zbog toga je rešila da pristupi LSV.

Od sinoć kada se čulo za njeno vraćanje u staro jato Đajićeva nije želela da objašnjava zašto se predomislila. Ali, ostaće upamćeno da je ovo prvi takav slučaj u višestranačkom sistemu da se neko predomisli i vrati stranački dres preko noći.

Pre početka današnje skupštine bilo je predviđeno da odbornici LSV daju svečanu izjavu pošto im je ovo prvi ulazak u skupštinsku salu posle konstituisanja gradske vlasti 5. jula, ali umesto toga usledila je pauza, jer je odbornik LSV Tibor Vaš u svoje ime i u ime odbornice Ildiko Bođo zatražio da zakletvu polažu na njihovom maternjem jeziku, mađarskom.

Predsednik Skupštine Radovan Bulajić uvažio je taj zahtev i dao pauzu dok se ne pripremi svečana izjava na mađarskom jeziku.

Za današnje zasedanje predviđen je dnevni red od 35 tačaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track