Sukob dve škole u Leskovcu zbog smena

Dele isti krov

Sukob dve škole u Leskovcu zbog smena

Srbija -
Promenu smene zatražila je direktorka ekonomske škole Milijana Dimić, a gimnazijalci i njihovi roditelji kazali su da se protive promeni smena

LESKOVAC - Predstavnici leskovačke gimnazije zatražili su danas da se među učenicima te i Ekonomske škole "Đuka Dinić" sprovede anketa o promeni školskih smena. Učenici gimnazije i ekonomske škole koriste istu zgradu u centru Leskovca.

Gimnazijalci decenijama pohađaju nastavu u prepodnevnim, a učenici ekonomske škole u popodnevnim satima. Promenu smene zatražila je direktorka ekonomske škole Milijana Dimić, a gimnazijalci i njihovi roditelji kazali su da se protive promeni smena, zbog tradicije, ali i većeg broja časova. "Mi smo sproveli anonimnnu anketu u gimnaziji i oko 800 ne želi da menja smenu. Imamo informacije da većina učenika ekonomske škole ne želi da ide pre podne u školu, pa tražimo da neka agencija sprovede anonimnu anketu u obe škole", rekli su učenici gimnazije Novak Stamenković, Dušan Bogićević i Luka Petrović.

Direktorka Gimnazije Ivana Ilić kazala je da profesori i roditelji gimnazijalaca predlažu da grad Leskovac jednoj od škola obezbedi drugi prostor za izvođenje nastave. "Mi ćemo pristati da se preselimo u drugi prostor, iako je ova zgrada pre 133 godina napravljena za potrebe gimnazije", kazala je Ilićeva. U ekonomskoj školi je rečeno agenciji Beta da neće komentarisati sutuaciju dok ne stigne odluka od nadležnih školskih organa. Načelnik Školske uprave u Leskovcu Tomislav Simonović nije želeo da komentariše sukob dve škole, već je naveo da će odluka uskoro biti poznata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track