Milion dinara za seoski turizam u Blacu

Podrška

Milion dinara za seoski turizam u Blacu

Srbija -
Novac će biti upotrebljen za izradu projektne dokumentacije o ubzanom razvoju ruralnog turizma i ekološki zdrave sredine u toj opštini

BLACE - Vlada Srbije je preko Komisije za razvoj nerazvijenih područja odobrila opštini Blace milion dinara za izradu projektne dokumentacije o ubzanom razvoju ruralnog turizma i ekološki zdrave sredine u toj opštini, izjavio je danas predsednik opštine Radoje Krstović.

Ove godine iz republičkog budžeta izdvojeno je ukupno 44 miliona dinara za izgradnju infrastrukture, kanalizacione i putne mreže, u cilju pospešivanja ruralnog turizma i očuvanje zdrave životne širom Srbije. "Naša opština ima sve predispozicije da se uspešno bavi ruralnim turizmom, za to nas je preporučilo i održavanje manifestacije "Dani šljiva", koja je ove godine privukla 100.000 posetilaca", rekao je Krstović. U Prebrezu kod Blaca nalazi se i zakonom zaštićeni ekološki lokalitet "Praistorijski park", u kojem se nalaze fosilni ostaci izumrlih sisara, mastodonta, žirafe i nekih ptica, stari i do 16 miliona godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja