Pokret za opštinu Bujanovac za formiranje dve opštine

Uputili zahtev

Pokret za opštinu Bujanovac za formiranje dve opštine

Srbija -
Ako se situacija u Bujanovcu ne promeni iz osnova, srpskom narodu nema opstanka na tom prostoru, tvrde iz Pokreta za opštinu Bujanovac

BUJANOVAC - Pokret za opštinu Bujanovac ponovo se danas založio za formiranje dve opštine u sastavu Bujanovca ili Vranja. Prema njihovim tvrdnjama, ako se situacija u Bujanovcu ne promeni iz osnova, srpskom narodu nema opstanka na tom prostoru.

"Naš predlog za formiranje dve opštine u sastavu Bujanovca ili Vranja sada dobija apsolutni legitimitet i traži hitno odobrenje, dok još ima uslova za to", poručili su iz tog pokreta.

Ono su zatražili od države da odmah pristupi stvaranju uslova za formiranje dve opštine u Bujanovcu prema katastarskom principu.

"Ovaj zahtev smo predali svim državnim institucijama u obliku peticije, koju je potpisalo oko 7.000 građana. Ako ima potrebe, na bazi ovog predloga može se organizovati referendum građana oštine Bujanovac", dodaje se u saopštenju.

Pokret za opštinu Bujanovac je ocenio da su priče da će takva podela omogućiti da deo opštine pripadne Albaniji neosnovane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track