Obustavljen saobraćaj u Banatu i istočnoj Srbiji

Obustavljen saobraćaj u Banatu i istočnoj Srbiji

Srbija -
Najkritičnije je teritoriji Zrenjanina i opština Vršac i Kovačica gde je većina lokalnih puteva bila neprohodna ili teško prohodna

BEOGRAD - Saobraćaj na deonicama na području Banata i istoka Srbije je obustavljen zbog snega, leda i smetova, saopšteno je jutros iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Usled jakog vetra juče su se snežni nanosi stvarali na putnim pravcima u Srednjem i Južnom Banatu, a najkritičnije je teritoriji Zrenjanina i opština Vršac i Kovačica gde je većina lokalnih puteva bila neprohodna ili teško prohodna. Tokom noći došlo je do slabljenja vetra što je olakšalo čišćenje lokalnih puteva, navodi se u saopštenju. Tokom dana i noći više od 130 osoba, među kojima je bilo dece i bolesnih osoba, evakuisali su pripadnici Sektora za vanredne situacije su u saradnji sa preduzećem JP "Vojvodinaput", ekipama Hitne pomoći i drugim službama.

Trenutno je u Banatu neprohodno 11 lokalnih puteva, u Južnobanatskom okrugu neprohodno je pet, dok je teritoriji Srednjebanatskog okruga neprohodno je šest lokalnih putnih pravaca. Anagažovana je sva raspoloživa mehanizacija i prohodnost ovih puteva se očekuje tokom dana, ističe se u saopštenju. Na teritoriji opštine Majdanpek neprohodan je putni pravac Majdanpek - Donji Milanovac, preko Omana, a na teritoriji opštine Kladovo neprohodan je lokalni putni pravci Planinica - Duran.

Na ostalom delu teritorije Srbije svi putni pravci prvog i drugog prioriteta su prohodni, dok se u brdsko-planonskom delu saobraćaj odvija otežano zbog utabanog snega na kolovozu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track