Prijave u skupštini Bačke Topole zbog sukoba interesa

Prijave u skupštini Bačke Topole zbog sukoba interesa

Srbija -
U saopštenju odborničke grupe "Dr. Hadži Janoš" navedeno da je član opštinskog veća Ištvan Manić tokom četri istovremeno obavljao i fukciju direktora Javnog preduzeća za građevisko zemljište

BAČKA TOPOLA - Odbornička grupa "Dr. Hadži Janoš" u skupštini opštine Bačka Topola poslala je danas prijavu vezanu za sukob interesa i nepravilnosti u radu opštinskog veća u toj opštini Agenciji za borbu protiv korupcije i Ministarstvu za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj.

U saopštenju te odborničke grupe navedeno je da je član opštinskog veća Ištvan Manić tokom četiri meseca bio u sukobu interesa, jer je istovremeno obavljao i fukciju direktora Javnog preduzeća za građevisko zemljište.

Kako je u saopštenju objašnjeno, on je bio direktor Javnog preduzeća čiji je osnivač opština a u isto vreme i kao član opštinskog veća učestvovao u donošenju odluka tog organa, "što je prema propisima nespojivo".

Drugi deo prijave se odnosi na zamenika predsednika opštine Ferenca Tota, koga je skupština imenovala na to mesto, ali on nikada nije zasnovao radni odnos u opštini, iako to Zakon o lokalnoj samoupravi nalaže, već je radio kao pulmolog sa punim radnim vremenom u bačkotopolskom domu zdravlja, navedeno je u saopštenju.

Reč je o tome da je po funkciji kao zamenik predsednika opštine bio i član opštinskog veća, pa je u njegovom radu učestvovao, iako na to nije imao pravo po članu 43 Zakona o lokalnoj samoupravi, tvrdi se u saopštenju.

U saopštenju je navedeno da se traži preispitivanje svih odluka opštinskog veća u periodu od 28 juna do 8.novembra ove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track