Kalanović: Više novca za opremanje industrijskih zona
Foto: Infobiro

U poseti Vranju

Kalanović: Više novca za opremanje industrijskih zona

Srbija -
U opremanje 92 industrijske zone, koliko ih je danas u Srbiji, vlada će opredeliti 300 miliona dinara u narednoj i 450 miliona u 2014. godini, istakla ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović

VRANJE - Ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović izjavila je danas u Vranju da će vlada Srbije i ministarstvo na čijem je čelu u naredne dve godine posebnu pažnju posvetiti infrastrukturnom opremanju industrijskih zona u Srbiji.

"U opremanje 92 industrijske zone, koliko ih je danas u Srbiji, vlada će opredeliti 300 miliona dinara u narednoj i 450 miliona u 2014. godini", istakla je Kalanović.

Ocenjujući da je normalno što investitori danas traže u potpunosti opremljene i uređene industrijske zone sa kompletnom infrastrukturom, ona je navela da će sutra u njima raditi nekoliko desetina hiljada radnika.

"Ključni zadatak Vlade Srbije i Ministarstva za regionalni razvoj u narednom periodu je brži lokalni ekonomski razvoj i bolji kvalitetet života ljudi u svim sredinama", rekla je Kalanović i dodala da je zato ovde na radnom zadatku koji je nazvala "Planirajmo 2013. godinu" .

Ona je u razgovoru sa gradočelnikom Vranja i predsednicima svih opština Pčinjskog okruga istakla da Vlada Srbije nijednog trenutka ne zaboravlja jug Srbije i potrebe građana tog dela republike.

"Vlada treba i mora da pomogne jugu Srbije kroz posebne podsticaje za otvaranje novih radnih mesta jer je to jedini način da ovaj kraj krene u brži ekonomski razvoj", istakla je Kalanović.

S tim u vezi ona je objasnila da je jedan od razloga što danas boravi u Vranju upravo industrijska zona "Bunuševac", čijih je 109 hektara površine Vlada Srbije u petak prenela u vlasništvo grada Vranja.

U razgovoru sa rukovodstvom grada Vranja istaknuto je da je infrastukturno uređenje industrijske zone "Bunuševac" u ovom trenutku prioritet jer ona uskoro treba da primi prve "stanare" - italijanske kompanije "Geoks" koja je proizvođač obuće i "Ditre Italija" velikog proizvođača kožnih garnitura.

Tokom posete Vranju, ministarka Kalanovih je posetila gimnaziju "Bora Stanković" koja se rekonstruiše sredstvima Ministarstva za regionalni razvoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track