U Vranju 11, na Kopaoniku minus tri stepena

RHMZ

U Vranju 11, na Kopaoniku minus tri stepena

Srbija -
U Požegi, Kuršumliji i Leskovcu izmereno je 10, a u Zaječaru i Dimitrovgradu devet stepeni

BEOGRAD - U Srbiji je danas najtoplije u Vranju, gde je u 14 časova izmereno 11 stepeni, a najhladnije na Kopaoniku gde je temperatura vazduha iznosila minus tri stepena.U Požegi, Kuršumliji i Leskovcu izmereno je 10, a u Zaječaru i Dimitrovgradu devet stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U Loznici, Valjevu, Negotinu i Nišu izmereno je osam, Beogradu, Smederevskoj Palanci i Ćupriji sedam, a u Sremskoj Mitrovici, Kragujevcu, Sjenici i Kruševcu šest stepeni. U Somboru, Novom Sadu, Zrenjaninu, na Zlatiboru, u Kraljevu izmereno je pet, Kikindi, Banatskom Karlovcu i Velikom Gradištu četiri, na Paliću tri, dok je na Crnom Vrhu temperatura vazduha iznosila nula stepeni.

Prema podacima RHMZ, visina snežnog pokrivača na Kopaoniku iznosila je 69 centimetara, u Sjenici devet, a na Crnom Vrhu tri centrimetra.

U Srbiji će sutra ujutro na severu ponegde biti kratkotrajna magla, a na jugu i jugozapadu naoblačenje s kišom, u planinama sa snegom, koje će se sredinom dana proširiti na ostale krajeve. Kako je saopštio RHMZ, sutra uveče i noću, uz pad temperature, očekuje se sneg ponegde i u nižim predelima. Vetar slab i umeren, u košavskom području povremeno i jak, istočni i jugoistočni, na jugu Banata sa udarima olujne jačine, na severu u skretanju na severoistočni. Najniža temperatura od minus tri do tri, a najviša od tri do devet stepeni.

I u Beogradu se očekuje postepeno naoblačenje, a od podneva povremeno kiša. Vetar će biti umeren i jak, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura oko dva, najviša oko sedam stepeni. Prema izgledima vremena za sedam dana do 31. januara, u petak i za dane vikenda očekuje se oblačno i hladno sa snegom, samo na jugu i jugoistoku još u petak ujutro i pre podne s kišom. Temperatura ispod prosečnih vrednosti.

U petak 25. januara na severu i zapadu Srbije, a u subotu 26. januara i u ostalim krajevima očekuje se od pet do 15 centimetara snega. Od ponedeljka biće umereno oblačno i uglavnom suvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track