Socijalni slučajevi oslobođeni plaćanja odnošenja smeća
Foto: Milen đorđević

Pomoć ugroženima

Socijalni slučajevi oslobođeni plaćanja odnošenja smeća

Srbija -
Cena odnošenja smeća zavisi od kvadrature stana i za dvosoban stan u zavisnosti da li se nalazi u stambenoj zgradi ili kući iznosi oko 400 dinara mesečno

PROKUPLJE - Austrijsko preduzeća Por Werner i Weber, odlučilo je da svoje usluge odnošenja i skladištenja smeća ne naplaćuje najsiromašnijim porodicama u prokupačkoj opštini, saopštili su iz ovog preduzeća.

"Ovo je naš doprinos i pomoć u teškoj ekonomskoj situaciji u kojoj se nalaze građani ove opštine a posebno socijalni slučajevi koji ne mogu da plaćaju naše usluge", naveli su u tom preduzeću.

Prema podacima kojima raspolaže lokalna samouprava u opštini Prokuplje ima 1.400 socijalno ugroženih. Više od 300 najugroženijih porodica iz ove opštine svakodnevno dobija po jedan obrok u narodnoj kuhinji u ovom mestu. Por Werner i Weber je u 2011. godini na osnovu ugovora sa lokalnom samoupravom preuzeo obavezu odnošenja i deponovanja organskog otpada i sekundarnih sirovina iz Prokuplja na deponiji u Leskovcu jer ova opština nema sanitarnu deponiju.

Cena odnošenja smeća zavisi od kvadrature stana i za dvosoban stan u zavisnosti da li se nalazi u stambenoj zgradi ili kući iznosi oko 400 dinara mesečno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track