PRAZNE KASU: Za ujede pasa lutalica 7 miliona

Loznica

PRAZNE KASU: Za ujede pasa lutalica 7 miliona

Srbija -
Građani koji se odluče za sklapanje ugovora o poravnanju s gradskim pravobraniocem, brže dolaze do nadoknada

LOZNICA - Gradska uprava Loznice je u prošloj godini za naknadu štete građanima od napada pasa lutalica i rad azila za napuštene pse izdvojila 11,4 miliona dinara.

Prema podacima gradske komisije za naknadu štete, za vansudska poravnanja zbog napada pasa lutalica građanima je isplaćeno oko sedam miliona dinara.

Nedeljnik Lozničke novosti, pozivajući se na podatke te komisije, objavio je u najnovijem broju, da je istovremeno za održavanje prihvatilišta za smeštaj pasa, iz gradskog budžeta isplaćeno 4,6 miliona dinara.

Zaključeno je ukupno 169 ugovora o poravnanju, od toga 131 za ujede, a 38 za povrede domaćih životinja. Mogućnost oštećenima da se pre suda najpre obrate nadležnoj gradskoj komisiji uvedena je 2011. godine, uz obostranu korist.

Grad više ne mora da plaća sudske troškove, a građani koji se odluče za sklapanje ugovora o poravnanju s gradskim pravobraniocem, brže dolaze do nadoknada, čiji je iznos ograničen na prosečnu bruto zaradu u Srbiji.

Lokalna uprava od avgusta 2008. godine sprovodi akciju sterilizacije pasa lutalica. U januaru 2009. godine otvoren je i azil za smeštaj napuštenih pasa, ali i pored toga brojnost i agresivnost pasa na ulici brinu građane.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja