BELKA REKORDERKA: Ojagnjila petoro!
Foto: Milen đorđević

Rodno u Čučalu kod Blaca

BELKA REKORDERKA: Ojagnjila petoro!

Srbija -
Domaćin Jugoslav Bojić kaže da se njegove ovce redovno „trojane“ ali da pet jagnjadi od jedne ovce dosad nije imao

BLACE - U domaćinstvu porodice Bojić iz sela Čučale nadomak Blaca, ovca Belka je donela na svet pet jagnjadi. Domaćin Jugoslav Bojić kaže da se njegove ovce redovno „trojane“, ali da pet jagnjadi od jedne ovce nije do sada imao.

"Prvi put u našem domaćinstvu desilo se da imamo pet prinova od jedne ovce. Inače, redovno se dešava da nam se ovca otrojani, a imali smo slučaj i da nam jedna ovca donese i četiri prinove pri jednom jagnjenju, što nam se desilo 1990. godine. Prošle godine imali smo čak 13 jaganjaca od pet ovaca, jer su nam se tri otrojanile a dve obliznile", ponosno ističe Jugoslav i dodaje da je Belka nadmašila sve njegove ovce, jer je ojagnjila čak pet jaganjaca.

Ovca Belka, ojagnjila je tri muška i dva ženska jagnjeta, a posebno zanimljivo je i to što je peto jagnje ojagnjio mali Nikola Jevtić, sin veterinara dr Ivana Jevtića.

"Tata je ojagnjio četiri jagnjeta a onda je meni poverio zadatak da proverim da li slučajno ima još neko, što sam ja i uradio. Kad sam proverio i rekao im lepu vest da ima i peto jagnje, ja sam ga sa lakoćom ojagnjio", ponosno objašnjava mali Nikola, kome su sada domaćini poverili lep zadatak da jagnjetu koje je ojagnjio nadene i ime.

Porodica Bojić se sa velikim uspehom od davnina bavi stočarstvom.Inače, na samo sto metara od domaćinstva Bojića, krava Hajdi nedavno na svet donela tri teleta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track