Mirović: DS proizvodi afere, pokrajinski izbori što pre

Gubitak kredibiliteta

Mirović: DS proizvodi afere, pokrajinski izbori što pre

Srbija -
Prema njegovim rečima, DS proizvodnjom afera i izmišljotina, pokušava da "ugrozi čitavu državu"

NOVI SAD - Potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović izjavio je danas da je vlast u Vojvodini brojnim aferama izgubila kredibilitet i da su zato neophodni prevremeni pokrajinski izbori.

Mirović, koji je i predsednik Saveta SNS za AP Vojvodinu i šef poslaničke grupe te stranke u pokrajinskoj skupštini, smatra da Demokratska stranka, proizvodnjom afera ometa rešavanje ključnih problema Srbije i pokušava da ugrozi ne samo najveću konkurentsku političku partiju - SNS, nego i državu u celini.

Nije reč samo o političkom procesu i sukobu između stranaka nego je u pitanju "proces protiv sopstvene zemlje", pošto te afere u suštini ometaju iskorak ka boljem životu građana, rekao je Mirović.

Prema njegovim rečima, DS proizvodnjom afera i izmišljotina, pokušava da "ugrozi čitavu državu".

Napominjući da je, posle pobede Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima i stava lidera naprednjaka Aleksandra Vučića da promene moraju zahvatiti sve oblasti društva, panika zahvatila "pojedine interesne grupe i lobije", Mirović je istakao da istina o velikim mahinacijama polako izlazi na videlo.

On je naveo da se te mahinacije i zloupotrebe otkrivaju u bankarskom sektoru, poljoprivredi kao i da su monopoli u tim oblastima "godinama a možda i decenijama brižljivo čuvani".

Promene posle izbora su omogućile da "Srbija prepozna samu sebe, da napravi jednu vrstu bilansa šta to još nije uništeno i u kojim oblastima još monopoli nisu do krajnjih granica devastirali sve ono što su mogli", rekao je Mirović i dodao da je baš zbog toga tako snažna reakcija onih koji su bili "deo tog monopola".

Istakavši da nova vlast na čelu sa SNS ne namerava da toleriše bilo koga ko radi protiv interesa države i građana, on je naglasio da je važno da se slome otpori koji dolaze "baš iz tih zatvorenih struktura, iz monopola, lobija, kojima je bilo lepo svih ovih godina".

Mirović je kazao da je SNS, kao dominantna stranka po broju poslanika i ministara, posvećena još efikasnijem nastupu Vlade Srbije kako bi u svim oblastima bile preduzete mere za poboljšanje stanja i zato, kako je naglasio, toj stranci građani najviše veruju i od nje traže rešenja, pa je otuda je i ogromna odgovornost na naprednjacima.

On smatra da su se u pokrajini značajno promenile okolnosti u odnosu na vreme prošlih opštih izbora i naglašava da su zato nužni prevremeni pokrajinski izbori.

Da li bi građani u maju glasali za DS, koja predvodi vlast u Vojvodini, da su znali "da je Razvojna banka Vojvodine pred kolapsom i da je na stotine miliona dinara u Fondu za kapitalna ulaganja pronevereno", i da su znali za višemilionske mahinacije robom iz robnih rezervi, u predizbornoj kampanji, upitao je Mirović.

On ističe da su građani u maju bili politički obmanuti nerealnom slikom koju su joj nudili predstavnici pokrajinske vlasti i naglasio da je u međuvremenu, zahvaljujući "istini koja je došla i u Vojvodinu", pokrajinska vlast isgubila legitimitet.

Potvrda tome biće i drugi krug dopunskih pokrajinskih izbora u Zrenjaninu, Srbobranu i Apatinu, i ukoliko kandidati DS ne osvoje poslaničke mandate, to će značiti da je opozicija u pokrajinskom parlamentu "dobila poverenje građana" i da "moramo imati izbore u nekom razumnom roku, za šest meseci do godinu dana", ističe Mirović.

On je rekao da je poslednja "nazovimo je afera" s mlekom, imala cilj da oslobodi "politički prostor za one koji su manipulacijama pokušali da izvrše neku vrstu destabilizacije na političkoj sceni, a učinila je nešto sasvim suprotno, baš zbog ovih promenjenih okolnosti".Građani su shvatili da se "neistinom ne može graditi politička ideja i da se ne mogu dobiti politički poeni", zaključio je Mirović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track