PREVARA: Svakog četvrtog u Novom Sadu ujeo pas!

Grad-lider po naplati odšteta

PREVARA: Svakog četvrtog u Novom Sadu ujeo pas!

Srbija -
Naknade štete u Novom Sadu dostigle neslućene razmere, a zbog toga neke osiguravajuće kuće napustile grad, rekao Miloš Vučević

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da apsolutno podržava akciju policije i tužilaštva u kojoj je na teritoriji Novog Sada uhapšeno 18 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su tokom 2011. i 2012. godine izvršili krivično delo prevare u osiguranju prijavljivajući povrede u vozilima JGSP Novi Sad!

On je izrazio nadu da će pomenute službe naići i na činjenice vezane za sumnjivu naplatu štete od ujeda pasa. "Bio sam informisan da je taj predmet pri kraju, a naravno da to ne mogu da objavljujem u javnosti, a to sve pokazuje da postoji dobra komunikacija i policije i tužilaštva sa lokalnom samoupravom", rekao je Vučević, dodajući da veruje da će se ta akcija sprovoditi i u narednom periodu i da će odgovarati svi oni koji su radili te nezakonite radnje.

Vučević je naglasio da su naknade štete u Novom Sadu dostigle neslućene razmere, da je Novi Sad postao lider u Srbiji po isplaćenim naknadama štete i da su zbog toga neke osiguravajuće kuće napustile Novi Sad."Mislim da se ovde može otvoriti pitanje i naknade štete od ujeda pasa i nadam se da će tužilaštvo i policija imati neke činjenice vezane za te događaje, jer bi to nama značilo ne samo vezano za postojeće postupke, već i da se napokon prekine ova lakrdija koja se godinama dešava u Novom Sadu da se na stotine tužbi puštaju zbog ujeda pasa", rekao je Vučević.

On je dodao da po broju tih tužbi ispada da je svakog četvrtog Novosađanina ujeo pas. Vučević je naglasio da je ubeđen da policija i tužilaštvo imaju i snage i znanja da tu akciju dovedu do kraja, dodajući da je dobro što je rešavanje tog problema država podigla na najviši mogući nivo. Osumničeni u ovom slučaju su, kako je danas ranije saopštio MUP, podnosili zahteve za naknadu štete osiguravajućim kućama, navodeći da su povređeni u vozilima Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća Novi Sad prilikom saobraćajnih nezgoda tih vozila.

Osumnjičeni su pribavljali karte gradskog saobraćaja, koje su prilagane uz zahtev, a uz njih i odgovarajuću medicinsku dokumentaciju, u kojoj su navođene povrede navodno zadobijene u saobraćajnoj nezgodi. Na osnovu takvih zahteva potraživani su iznosi od 300.000 do 500.000 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track