RASIPAO PARE NARODA: Ojadio Srbobran za četiri miliona!

RASIPAO PARE NARODA: Ojadio Srbobran za četiri miliona!

Srbija -
Protiv Branka Gajina, bivšeg predsednika opštine Srbobran, novo rukovodstvo podnelo krivične prijave jer je novac iz budžeta preko Direkcije za urbanizam prebacivao dvema privatnim firmama

BEOGRAD - Došla maca na vratanca.Protiv Branka Gajina, bivšeg predsednika opštine Srbobran, novo rukovodstvo podnelo je dve krivične prijave zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja u toku prošle godine oštetio budžet za 4.215.961 dinar, saznaje Kurir.Gajin se tereti da je direktorki Direkcije za urbanizam i izgradnju opštine Srbobran Nadi Nađ naređivao da firmama SZR „Banis“ i „Ingenijum projekt“ prebacuje novac s računa Direkcije, koji joj je pre toga uplaćivan iz opštinskog budžeta.Bez pogovoraU jednoj krivičnoj prijavi Gajin se tereti da je Nadi Nađ naredio „da, odmah i bez pogovora, novčana sredstva u iznosu od 2.959.912 dinara i 317.635,47 dinara koja im je prebacio s računa Opštine Srbobran prosledi na račun SZR ‘Banis’, a da potom sačini dokumentaciju vezanu za postupak javne nabavke male vrednosti na osnovu tri ponude koje joj je Jovan Naumov (suprug vlasnice SZR ‘Banis’ Đurđinke Naumov) lično dostavio...“. Gajin je naložio Nadi Nađ da sačini ugovor o dodeli posla izrade staza od behatona u porti srpske pravoslavne crkve u Nadalju, iako je taj posao SZR „Banis“ već bio ranije završio.Druga krivična prijava Gajina sumnjiči da je po istom principu oštetio opštinski budžet za 938.413,88 dinara. Taj novac je preko Direkcije isplaćen firmi „Ingenijum projekt“ za posao zamene postojećeg dela trotoara u delu Ulice Miloša Obilića u Srbobranu.Ne sećaju seJovan Naumov, direktor firme SZR „Banis“, rekao je da se ne seća na koji je način njegova firma dobila posao izrade staza u porti crkve u Nadalju i dodao da su sve optužbe gluposti.- To su priče. Promenila se vlast, pa priča. Ne sećam se kako smo dobili posao, na tenderu, valjda, pre tri-četiri godine, nemam pojma - rekao je Naumov, koji je na pitanje da li je Nadi Nađ odneo tri ponude za tender rekao „da su to gluposti“, ali se kasnije setio da je taj posao naplatio od Direkcije.Đorđe Marijanski, vlasnik firme „Ingenijum projekt“, juče nije želeo da komentariše naša saznanja.Branko Gajin negirao je navode iz krivične prijave i kratko rekao: - Sve je rađeno u skladu sa zakonom.S druge strane, navode iz prijave Kuriru je potvrdila i bivša direktorka Direkcije za urbanizam Nada Nađ.

Bogojević: Zloupotreba položajaDa su protiv Branka Gajina u utorak podnete dve krivične prijave, Kuriru je potvrdio i predsednik Skupštine opštine Srbobran Željko Bogojević.- Postoji osnovana sumnja da je Branko Gajin u svojstvu predsednika opštine Srbobran u toku prošle godine izvršio krivično delo zloupotrebe službenog položaja na taj način što je iskorišćavanjem službenog položaja načinio krivično delo - kaže Bogojević i dodaje da je podatke dobio od revizorske kuće koju je opština angažovala da utvrdi način trošenja sredstava iz budžeta od 1. januara 2005. do 10. jula 2012.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja