NOVI SAD: Policija upozorava na opasnost od požara

NOVI SAD: Policija upozorava na opasnost od požara

Srbija -
Uprava za vanredne situacije policije u Novom Sadu apelovala je na građane da ne spaljuju ostatake starih useva, biljne ostatake i smeće na otvorenom prostoru

NOVI SAD - Uprava za vanredne situacije policije u Novom Sadu apelovala je danas na građane da ne spaljuju ostatake starih useva, biljne ostatake i smeće na otvorenom prostoru.

"Takođe podsećamo da je zabranjeno loženje otvorene vatre u šumi i na udaljenosti od 200 metara od ruba šume, izuzev na određenim, vidno obeleženim mestima", dodaje se u saopštenju Uprave.

U Upravi za vanredne situacije navode da je u martu 2012. godine na području Južnobačkog okruga vatrogasna služba imala 573 intervencije na otvorenom prostoru.

"Vatra ostavljena bez nadzora veoma lako se prenosi preko sasušene trave i širi na susedne objekte, voćnjake, vinograde i šume, prouzrokujući veliku materijalnu štetu", navodi se u saopštenju policije.

Za kršenje Zakona o zaštiti od požara predviđene su novčane kazne od 10.000 do milion dinara, a moguće je i podnošenje krivične prijave.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja