IZNENAĐENI ODZIVOM: Za posao u Čipsari 50 kandidata na jedno mesto

Čačak

IZNENAĐENI ODZIVOM: Za posao u Čipsari 50 kandidata na jedno mesto

Srbija -
Za prijem 50 novih radnika u čačansku fabriku za prozvodnju čipsa i prerađevina od krompira, koja se odnedavno zove "Čipsi vej", javilo se oko 2.500 kandidata

ČAČAK - Za prijem 50 novih radnika u čačansku fabriku za prozvodnju čipsa i prerađevina od krompira, koja se odnedavno zove "Čipsi vej", javilo se oko 2.500 kandidata, kazali su danas u toj fabrici.

"Iznenađeni smo odzivom od 50 kandidata na jedno radno mesto i još otvaramo koverte sa prijavama", kazali su u Čipsari.

Prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, konkurs u Čipsari je prvi posle 20 godina kojim se traži prijem većeg broja radnika u Čačku.

Konkurs Čipsare za prijem 50 radnika u radni odnos bio je raspisan 20. februara, a traženi su radnici raznih struka, sa završenom osnovnom školom i sa fakultetskim obrazovanjem.

Fabrika za proizvodnju čipsa, koju Čačani popularno zovu Čipsara osnovana je 1962. godine kao "PIK Čačak", a privatizovana 2005. godine kada ju je kupio beogradski biznismen Slaviša Purić na beogradskoj berzi, otkupivši većinu akcija te fabrike i promenivši joj ime u "Slap grupa".

Fabrika je otišla u stečaj pet godina kasnije zbog Purićevog duga za porez od 443 miliona dinara i dugotrajne blokade računa od 917 miliona dinara. Oko 130 radnika, koji su mesecima štrajkovali zahtevajući isplatu zaostlaih dugovanja za zarade i dividende i pokretanje prozivodnje, ostalo je bez posla krajem septembra 2010. godine.

Fabrika je oduzeta Puriću 2011. godine na osnovu Zakona o oduzimanju imovine stečene korupcijom i ponovo prodata u septembru 2012. godine za milion evra konzorcijumu od tri lica, koji su promenili ime fabrike u Čipsi vej i najavili da će uskoro pokrenuti proizvodnju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track