NIŠ: Za dan otkriveno 100 nelegalnih strujomera

Češljaju sve

NIŠ: Za dan otkriveno 100 nelegalnih strujomera

Srbija -
Privredno društvo Jugoistok u saradnji sa niškom policijom, organizovalo je kontrolu otkrivanja nelegalno postavljenih strujomera kojih je otkriveno 100 samo u jednom danu

NIŠ - Privredno društvo "Jugoistok" saopštilo je da je za samo jedan dan kontrole otkriveno 100 neregularno postavljenih strujomera, koji, po pravilu, mere manju potrošnju struje nego što je stvarni utrošak.

U cilju smnjenja gubitaka, to privredno društvo je, u saradnji sa niškom policijom, organizovalo kontrolu priključivanja i otkrivanja nelegalno postavljenih mernih uređaja, rečeno je na konferenciji za novinare.

Prvi put prošle godine zabeleženo je smanjenje gubitaka za 0,6 odsto u odnosu na 2011. godinu što znači da je zaustavljen trend rasta gubitaka, a akcija u otkrivanju krađe struje nastavlja se i ove godine.

Cilj u "Jugoistoku" je da gubici budu smanjeni za 1,20 odsto što je finansijski efekat od 3,6 miliona evra godišnje, rečeno je u tom privrednom društvu.

Komercijalni gubitak u ranijim godinama kretao se između 25 i 30 miliona evra godišnje. Građani i privreda duguju "Jugoistoku" za potrošenu struju oko 27 milijardi dinara, domaćinstva oko 16, a privreda oko 11 milijardi dinara.

Privredno društvo "Jugoistok" pokriva 41 opštinu i u svom sastavu ima šest elektrodistributivnih ogranaka na području jugoistočne Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track